Novoizgrađeni sportski tereni uskoro kreću s upotrebom

Uskoro u Velikom parku u Našicama kreću s upotrebom novi sportski tereni. Uz ranije postavljene sprave za vježbanje, u parku su uređena i košarkaško igralište, rukometno igralište, igralište za odbojku na pijesku te dva terena za tenis s teniskom podlogom. Sportske terene obišli su gradonačelnik Josip Miletić i predstavnici sportskih kolektiva Siniša Solar iz Košarkaškog kluba, Marko Sertić i Franjo Lelić iz Rukometnog kluba, Danijel Šundalić iz Malonogometnog kluba, Matija Brkić iz Teniskog kluba, Danko Justić iz Odbojkaškog kluba te Nikola Antolović predsjednik Sportske zajednice grada Našica.

Prilikom obilaska, gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako će svi tereni biti na besplatno korištenje svim sugrađanima. “Uvjeren sam kako će ovi sportski tereni koristiti brojnim rekreativcima, a ponajviše našim najmlađima u školama rukometa, košarke, tenisa i odbojke. Svi tereni će biti na besplatno korištenje svim sugrađanima. Jedino su teniski tereni, zbog svoje podloge, dani na upotrebu teniskom klubu koji će se uz najavu također moći besplatno koristiti. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u izgradnji, čitavom timu koji je sudjelovao u povlačenju europskih sredstava za ove sportske terene. Vjerujem kako će tereni biti na ponos svim našim sugrađanima, a ponajviše kada ovdje budemo vidjeli nasmijana lica naših mališana.” – izjavio je Josip Miletić te pozvao sve sugrađane da dođu u Veliki park i koriste sportske terene.

Također je naglasio kako će se tereni moći koristiti i u večernjim satima jer je omogućena prikladna rasvjeta. “Kao što je napravljeno i na srednjoškolskom igralištu, korištenje rasvjete uz pritisak na tipkalo, tako će se i ovi sportski tereni moći koristiti do 23 sata. U ljetnom periodu u večernjim satima kada je temperatura adekvatnija za igranje, sugrađani će moći koristiti igralište. Uz igralište se nalazi i česma za okrjepu, klupe kako bi roditelji mogli popratiti treninge svoje djece i poneko druženje.” – izjavio je Josip Miletić i naglasio kako je boravak u prirodi i bavljenje sportom nešto što se u Velikom parku treba prakticirati, a služit će svima na dobrobit.

 

Marko Sertić je u ime Športske zajednice i Rukometnog kluba rekao kako će ovaj hvalevrijedan projekt služiti mnogim sportskim klubovima. “Našice su na korištenje dobile prekrasne otvorene sportske terene. Vjerujem kako će tereni dosta koristiti pogotovo u ovo vrijeme kada je preporuka što manjeg boravka u zatvorenom te što više na otvorenom prostoru. Igralište je nadomak grada, nije daleko te kada se park uredi, završi sanacija vezana uz štetu nastalu velikim nevremenom, sve će biti još i ljepše. Sjećam se kada su se ovdje davno naši sugrađani okupljali, svojevremeno je to prekinuto. Jako mi je drago što se to sad ponovno obnovilo u nešto drugačijem i boljem svjetlu i što će se ponovno aktivirati ovaj dio grada koji je okružen zelenilom i koji će biti na korist svim građanima.” – izjavio je Marko Sertić.

Pročitajte još