Novo vodstvo i novo vozilo za 89. rođendan DVD-a Vukojevci

Jučer, 2. 3. 2024., održana je izborno – izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukojevci koje broji 120 članova. Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, Danijel Matković, zapovjednik JVP-a Našice i Vatrogasne zajednice Našice, zastupnik županijske skupštine Vanja Prošić, direktorica TZ Našice Ines Resler, direktor Našičkog Parka d.o.o. Hrvoje Žiha, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger te brojni članovi i gosti iz prijateljskih vatrogasnih društava. Sama

Prije Skupštine organiziran je svečani doček navalnog vozila – donacije austrijske Savezne pokrajine Tirol s kojom Vatrogasna zajednica Osječko – baranjske županije ima dugogodišnju uspješnu suradnju. Donaciju za DVD Vukojevci i DVD Zoljan preuzeli su predstavnici Grada Našica, odnosno gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima.

Bez požarnih intervencija tijekom prošle godine

Skupština je otvorena intoniranjem hrvatske te vatrogasne himne kao i minutom šutnje za sve preminule vatrogasce i branitelje. Nakon usvajanja Dnevnog reda izvješća o dosadašnjem kao i budućem radu iznio je predsjednik Damir Antolović dok je financijsko podnio tajnik Marko Antolović, a sva izvješća prihvaćena su jednoglasno. Također, na Skupštini su prikazani i kratki video uradci kojima smo se upoznali s radom i uspjesima djece i mladeži te podmlatka.

Predsjednik Antolović je u svom izvješću naglasio kako DVD Vukojevci broje 120 članova od kojih je čak 35 djece i mladeži. Društvo je u prošloj godini sudjelovalo na 36 natjecanja u 6 županija na kojim je osvojilo 28 pehara, a organizirali su i 1. Kup za djecu i podmladak u kojem je sudjelovao veliki broj mladih vatrogasca – njih 400. „Osim što smo sudjelovali na natjecanjima, sudjelovali smo i na seminaru vatrogasnih sudaca i voditelja mladeži i podmlatka u Donjoj Motičini gdje smo razmijenili iskustva i unaprijedili naše vještine. Također smo bili prisutni na drugim manifestacijama prijateljskih društava i udruga, dodatno jačajući veze unutar vatrogasne zajednice. Organizirali smo i humanitarnu akciju za KBC Zagreb kao i iznimno posjećenu tradicionalnu Vukojevačku čobanijadu. Četiri naša člana su uspješno završila tečaj za zvanje vatrogasnog dočasnika, dok je šest članova s uspjehom položilo tečaj za zvanje vatrogasac I. Klase što je rezultat našeg kontinuiranog ulaganja u obuku i razvoj članova društva. Ističem i činjenicu da, zahvaljujući našim preventivnim mjerama, DVD Vukojevci nije imalo niti jednu požarnu intervenciju tijekom 2023. godine.” – zaključio je Antolović te se još jednom zahvalio Gradu Našicama i Vatrogasnoj zajednici Našice na odličnoj suradnji i dugogodišnjoj potpori.

Novi zapovjednik DVD-a Vukojevci je Željko Kerovec

7. točka skupštine je donijela odluku o razrješenju predsjednika, zapovjednika i tri člana Upravnog odbora te imenovanje novih. Tako je za iduće razdoblje predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukojevci postao dosadašnji zapovjednik Željko Kerovec, Mario Šustić će obnašati dužnost dopredsjednika, zapovjednik je Miroslav Sudarić, dozapovjednik Darko Koprivčić, a na mjestu tajnika ostaje Marko Antolović. U Upravni odbor izabrani su i Krešimir Antolović, Ivona Jović, Jelena Jović, Siniša Maljarić, Neven Novaković i Mario Rodeš. Zatim su predsjednik Vatrogasne Zajednice Našice Vlatko Gašić i bivši predsjednik vukojevačkog DVD-a Damir Antolović uručili zahvalnice i priznanja zaslužnim članovima te prijateljima Društva.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je sve prisutne te je izrazio iskrene čestitke svim članovima na predanom radu i trudu, a zahvalio se i dosadašnjem predsjedniku Damiru Antoloviću.

„Danas je za Dobrovoljno vatrogasno društvo Vukojevci zaista bio iznimno poseban dan. Održana je izvještajno – izborna Skupština i ovo je prilika za zahvalu dosadašnjem predsjedniku te čestitke novom. S obzirom na činjenicu da društvo broji 120 članova, što je zaista hvalevrijedno, želim izraziti iskrenu zahvalnost za njihov predani rad. Posebno ističem 35 mladih vatrogasaca koji postižu značajne rezultate i čine budućnost Društva uspješnom. Ono što me posebno raduje jest angažman i entuzijazam djece i mladeži te stvaranje jednog humanog mjesta na kojem se druže, uče i razvijaju. Zaista je velika čast bila biti prisutan protekla tri dana u Tirolu na primopredaji novog vatrogasnog vozila. Želim se zahvaliti predstavnicima vatrogasne zajednice Innsbruck i Baumkirchen te gradonačelniku Baumkirchena Josefu Schindlu na vrijednoj donaciji. Također, u ime Grada Našica, želim izraziti apsolutnu podršku radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukojevci. Zahvaljujem im se na pružanju osjećaja sigurnosti u našoj zajednici te im iskreno želim što manje pravih intervencija. Također, potičem ih da i dalje sudjeluju u vježbama, manifestacijama i memorijalima koji obogaćuju kvalitetu života našičkog kraja.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Snažna podrška Vatrogasne zajednice Našice

Predsjednik Gašić je pohvalio rad društva kao i nastavak pune podrške vukojevačkim vatrogascima.

„Večeras smo imali priliku sudjelovati na Skupštini DVD-a Vukojevci i u ime Vatrogasne zajednice Našice želim izraziti iskrenu pohvalu za izuzetan rad koji su ostvarili tijekom prošle godine. Slušajući njihovo izvješće, vidimo da su organizirali različita događanja tijekom zimskog perioda poput pikada i kartanja potičući druženje među članovima. U rano proljeće su se posvetili uvježbavanju ekipa, a impresivno je čuti da su prošle godine sudjelovali na velikom broju različitih natjecanja. Posebno bih istaknuo njihov trud u organizaciji događanja poput tradicionalne čobanijade koja je okupila široku zajednicu vatrogasaca i drugih udruga s našeg područja. Ove godine su također organizirali i 1. Kup za djecu i podmladak što jasno pokazuje njihovu predanost razvoju mladih vatrogasaca. Danas smo svjedočili primopredaji novog vozila koje su dobili iz Tirola, a koje je došlo u pravom trenutku, pružajući dodatne resurse vatrogascima na terenu. Ovim putem želim čestitati DVD-u Vukojevci na novom rukovodstvu s posebnim pohvalama bivšem predsjedniku gospodinu Antoloviću. I na kraju bih se zahvalio Gradu Našicama i gradonačelniku na potpori koju pružaju vatrogascima tijekom cijele godine.” – rekao je predsjednik Gašić. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još