Novi tim CK Našice i Đurđenovac krenuo u pomoć potresom pogođenom području

U ranim jutarnjim satima novi tim, koji se sastoji od djelatnika i volontera Crvenog križa Našice i Đurđenovac, krenuo je put Siska u ispomoć ekipama na terenu. Kako navodi Hrvatski Crveni križ do sada je podijeljeno više od 580 tona hrane, više od 94 tone higijenskih potrepština, više od 46 tona odjeće, 2174 grijalice, 2602 deke, 114 agregata, više od 3000 paketa dječje hrane i opreme te više od 260 paketa za životinje uz svu ostalu humanitarnu pomoć.

Svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć. Stanovnici potresom pogođenog područja bore se s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike zbog čega timovi Hrvatskog Crvenog križa svakodnevno pružaju individualnu pomoć, a do sada je pruženo više od 7200 usluga psihosocijalne podrške. Uz individualnu podršku, posjete mobilnih timova i telefonsku podršku osobito su važne aktivnosti koje se provode za najmlađe (uz poštivanje epidemioloških mjera).

 

Svi koji to žele i u mogućnosti su i dalje mogu pomoći stanovništvu pogođenom potresom na sljedeće načine. Osobe s potresom pogođenih područja humanitarnu pomoć, tople obroke i psihosocijalnu podršku mogu svakodnevno primiti na sljedećim adresama.

 

Izvor: CK Našice i Hrvatski Crveni križ

Pročitajte još