Novi kolektivni ugovor za Nexe d.d.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU tvornici cementa Nexe d.d. – najvećoj članici regionalnog proizvođača građevinskog materijala Nexe Grupa – danas je sklopljen novi Kolektivni ugovor kojim su povećane plaće i povećana materijalna prava radnika. Ugovor su ispred Sindikata graditeljstva Hrvatske – Sindikalne podružnice Nexe d.d. potpisali Marijan Baričević, sindikalni povjerenik, a ispred Uprave Nexe d.d. Stjepan Ergović, predsjednik Uprave.

Kolektivni ugovor sklopljen je na rok od dvije godine s početkom primjene 01. srpnja 2020. godine. Ovim ugovorom povećan je budžet za plaće 10%, a povećan je i neoporezivi iznos za prigodna davanja. Tako će božićnica i regres umjesto dosadašnjih 2.500 kn, sada iznositi 3.000 kn.

U trenucima neizvjesnosti procjene budućih kretanja u gospodarstvu uslijed utjecaja krize zbog COVID-19, namjera je Nexe-a d.d. novim sklopljenim Kolektivnim ugovorom poručiti kako je briga o zaposlenicima i njihovim pravima i dalje visoko na listi prioriteta. U trenutnim okolnostima poslovanja, uz posebnu brigu oko zaštite zdravlja zaposlenika, kvalitetni socijalni dijalog i zadovoljstvo zaposlenika uvjet su za uspješno ostvarenje poslovnih ciljeva i prevladavanje svih izazova, što su, uspješno dovršenim procesom socijalnog pregovaranja, i ovoga puta potvrdili i sindikalni predstavnici i poslodavac.

Stric pivo

Pročitajte još