Našice – Obilježavanje Dana mentalnoga zdravlja 10. listopada 2013.

zdravlje10 10 1a

U četvrtak 10. listopada 2013. godine u 9,00 sati u Općoj županijskoj bolnici Našice započelo je obilježavanje Dana mentalnog zdravlja.

 

Program obilježavanja Dana mentalnog zdravlja otvorio je gradonačelnik Grada Našica, mr. Krešimir Žagar, dipl.ing. koji je ujedno i istaknuo da je sretan što je Grad Našice kao suorganizator mogao pomoći pri realizaciji ovog programa. Također se zahvalio liječniku psihijatru Božidaru Popoviću na ideji, inicijativi i trudu uloženom u organizaciju Dana mentalnog zdravlja. Gradonačelnik je posebno zahvalio gospodinu Hrvoju Šimiću, dr. med., tadašnjem ravnatelju Opće županijske bolnice Našice koji je još tada podržao dobru ideju Odjela psihijatrije kao i sadašnjoj sanacijskoj upraviteljici gđa. Sanji Milanović, dr. med., koja je nastavila realizaciju programa. Isto tako gradonačelnik Žagar se zahvalio na odazivu pacijentima Odjela koji su začetnici ideje te ustanovama, udrugama i građanima Grada koji su odlučili pridružiti se provedbi ovog programa.

 

Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Krešimira Žagara, nekoliko riječi je rekla i đa. Snježana Vondraček, dr. med., rukovoditeljica Odjela psihijatrije te Božidar Popović, dr. med.,  liječnik na Odjelu psihijatrije.

 

Program obilježavanja Dana mentalnog zdravlja provodi se u pet radionica na sljedećim lokacijama: Opća županijska bolnica Našice, Srednja škola Isidora Kršnjavoga, prostorije Hrvatskog Crvenog križa Našice, te dvorana Emaus u kojoj završava Program obilježavanja Dana mentalnog zdravlja tribinom gosp. Marijana Almaša iz Vinkovaca pod nazivom “Kako sam preživio poraće?”.

 

Pročitajte još

This will close in 8 seconds