Nova vrijedna donacija Osječko – baranjske županije našičkim školama

Zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić danas je svečano predao ključeva dva nova kombi vozila – ravnateljici Osnovne škole kralja Tomislava Vlatki Zahirović i ravnatelju Srednje škole Isidora Kršnjavoga Željku Filjku. Ova vrijedna donacija ima za cilj poboljšati prijevoz učenika i olakšati njihovu svakodnevnu školsku rutinu. Također, veliku ulogu u ovoj inicijativi imali su i pročelnice Miranda Glavaš – Kul i Gabrijela Čurković koje su, uz gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašubu i pročelnicu Magdalenu Vidaković Gelenčir, danas podržale ovu važnu donaciju.

Prema riječima dožupana Miletića Osječko – baranjska županija kontinuirano ulaže u obrazovanje i dobrobit učenika, a donacija ova dva kombi vozila predstavlja konkretan korak prema osiguranju boljih uvjeta za prijevoz učenika.

„Danas smo ravnateljici OŠ kralja Tomislava Vlatki Zahirović i ravnatelju SŠ Isidora Kršnjavoga Željku Filjku uručili ključeve dva kombija čija je vrijednost gotovo 100 tisuća eura, a oni će služiti za prijevoz učenika, prije svega onih s posebnim potrebama. Moram se zahvaliti našem županu koji je ovaj projekt prepoznao i potaknuo da se vozila financiraju izravno sredstvima iz proračuna Osječko – baranjske županije. Uvjeren sam da ćemo i s brojnim drugim projektima u narednom periodu pomoći čitavo školstvo na području županije. Još bih istaknuo i dobru suradnju s ravnateljima ovih škola te bih im zaželio puno uspjeha u korištenju ova dva kombija.” – izjavio je dožupan Miletić naglasivši kako Osječko – baranjska županija potvrđuje svoju predanost poticanju razvoja lokalne zajednice i osiguravanju boljih uvjeta za učenike.

Gradonačelnik Kašuba izrazio je zadovoljstvo ovom inicijativom i istaknuo da će nova vozila znatno unaprijediti kvalitetu prijevoza učenika.

„Ostvareno je još jedno vrijedno ulaganje Osječko – baranjske županije u školstvo na području Grada Našica u vrijednosti od 100 tisuća eura koje će uvelike doprinijeti kvaliteti života u našoj zajednici. U ime Grada Našica posebno se zahvaljujem i našem županu Ivanu Anušić koji je, ponavljam, veliki prijatelji Našica jer ovakvim donacijama izravno utječe na poboljšanje kvalitete života naših sugrađana.” – rekao je gradonačelnik Kašuba naglasivši izuzetno dobru suradnju Grada Našica sa školskim sustavom naše županije.

Nova kombi vozila bit će od neprocjenjive velike za učenike i njihove obitelji

Ravnatelji su srdačno zahvalili Osječko – baranjskoj županiji na ovom vrijednom doprinosu, a nova vozila opremljena su suvremenom opremom za prijevoz učenika i pružaju visoku razinu sigurnosti.

„Ovom se prilikom zahvaljujem Osječko – baranjskoj županiji koja nam je omogućila nabavu novog kombija. Također se zahvaljujem svima koji su se angažirali pri nabavi ovog vozila, a posebno bih istaknula našeg dožupana Josipa Miletića te naše obje pročelnice s kojima inače jako dobro surađujemo – pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš – Kul i pročelnica Upravnog odjela za investicije i razvoj Gabrijela Čurković koje su se dodatno angažirale da ovaj kombi bude isporučen čim je prije moguće.

Jako smo zahvalni s obzirom da će nam on prvenstveno poslužiti za prijevoz učenika s teškoćama u razvoju tako da nam to svakako olakšava rad i omogućuje im veću udobnost. Kombi je opremljen i rampom za osobe u invalidskim kolicima tako da možemo pomoći svima koji imaju potrebe za takvoj vrsti prijevoza. Jako smo zahvalni i presretni prvenstveno zbog naših učenika.” – zaključila je ravnateljica Zahirović.

„Prije svega se zahvaljujem pročelnicima i dožupanu koji su pomogli da bi vozilo došlo u srednju školu koja po svom kurikulumu ima posjete gospodarskim subjektima i odlazak na stručna usavršavanja. Ovaj kombi koji smo sada dobili zaista će podići kvalitetu i standard učenja i poučavanje naših učenika, a pogotovo učenika s teškoćama. Bit će nam i od pomoći da našu školu učinimo još vidljivijom.” – izjavio je ravnatelja Filjak još jednom se zahvalivši Osječko – baranjskoj županiji koja je omogućila nabavku ovog vozila koje će isključivo biti namijenjeno za poboljšanje uvjeta rada u našičkoj srednjoj školi.

Pročitajte još