Nogomet – Našk – Višnjevac 3:0 (1:0)

nask30_10_1a

U jedanaestoJ utakmici nogometaši Naška ostvarili su prvu pobjedu, momčad Višnjevca koja je do sada skupila 14 bodova, za devedeset minuta nije stvorila ni jednu prigodu kojom bi ugrozila vratara Antu Kneževića. Razlog tome leži u vrlo dobroj igri uže obrane Naška ali i svih igrača koji su im u tome pomagali.

Našičani su od početka krenuli na „sve ili ništa“ što im se na kraju isplatilo. Do vodećeg pogotka dva su puta pogodili prečku (Mario Kubaček, Miroslav Horvat) a u jednom navratu vratar Filip Jakovljević je loptu krajnjim naporom loptu, upućenu od Kubačeka, rukom odbio u korner. U 28. minuti u jeku napada Naška Hrvoje Hečimović je srušen u kaznenom prostoru a vrlo dobri sudac Pivač, koji je  bio blizu mjestu događaja, pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Miroslav Horvat, lopta u jednu a Jakovljević u drugu stranu. Nažalost, isti je zbog ozlijede (nezgodno stao) brzo morao iz igre, uspješno ga je zamijenio Dražen Pavličić. Pet minuta prije kraja na desetak metara od gola Višnjevca bio je Hečimović ali je loptu poslao preko prečke.

{gallery}Slike_tekstovi/sport/2011/10/30/v1{/gallery}

U drugom dijelu Našk čuva rezultat a iznervirani Dario Merkaš nepotrebno rukom u lice udara Danijela Ćosića. Nakon konzultacije s pomoćnikom opravdano dobiva crveni karton što je Našku omogućilo potpuno preuzimanje inicijative. Četiri minute kasnije rezultat je povećan.  Neumorna „radilica“ Josip Gašparić, koji osim što „razgrađuje“ igru suparnika, najbolje se snašao u „petercu“ i lopta je po drugi puta u mreži Višnjevca. Najzreliju prigodu na isteku devedesete minute imao je unišli Josip Ivković, bio je sam „oči u oči“ s vratarom Jakovljevićem no ovaj je bio spretniji i za kratko loptu odbio. Ona ipak na sreću dolazi do  Pavličića koji je neumoljivo šutira u mrežu.

Po završetku utakmice radost igrača Naška je bila velika, ovoga im se puta „poklopila“ borbenost i igra tako da su bodovi zasluženo ostali u Našicama. Momčad Višnjevca nema za čime žaliti, nisu ništa napravili kako bi ostvarili rezultat koji su najavljivali. Vratar Ante Knežević, koji je inače bio siguran, nije imao pravog posla.

3.HNL Istok, 11. kolo

Našk – Višnjevac 3:0 (1:0)

 

Našice – Gradski stadion. 
Gledatelja 100. Glavni sudac Ivan Zeko Pivač (Osijek). 
Pomoćni suci: Kristijan Kovač (Osijek), Anto Dujak (Slavonski Brod).
Četvrti sudac: Ivan Boras (Belišće). 
Delegat Ivan Keškić (Vinkovci).
Strijelci: 1:0 – Horvat (28) iz k.u., 2:0 – Gašparić (69), 3:0 – Pavličić (90). 
Opomenuti igrači: Ćosić (Našk), F. Jakovljević, A. Mihaljević, Žitnjak, Skender (Višnjevac). Isključeni igrač: Dario Merkaš (Višnjevac).

nask30_10_2a

Našk: Knežević, Šundalić, Brajnović, Kubaček, (od 84. Bibić), Žigić, Ćosić (od 72. J. Ivković), Andraković, Horvat (od 33. Pavličić), Prevolšek, Gašparić, Hečimović. Trener Zoran Santrač.

Višnjevac: F. Jakovljević, Bekavac, Merkaš, A. Mihaljević (od 80. Vrbanić), Prpić, Žitnjak, Ištvanić, Gogić (od 70. I. Jakovljević), Skender, Krstanović, M. Mihaljević (od 80. Repinc). Trener Milan Vuica.

Igrač utakmice: Josip Gašparić (Našk).

(Tekst&Foto:Srećko Sobodić)

Pročitajte još