Nesreća na radu u Đurđenovcu

Nesreća na radu u Đurđenovcu

Nesreća na radu u Đurđenovcu


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske oko 9,30 sati 11. veljače, u pogonu tvrtke u Đurđenovcu, prilikom rada na stroju za ručno uljenje, 23-godišnja djelatnica zadobila je teške tjelesne ozlijede (otkinut palac na ruci). Pružena joj je liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Našice. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Nepružanje pomoći

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći. Oko 17,30 sati 8. veljače 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom kolnikom državne ceste DC 7, u blizini Đakova. Dolaskom do križanja sa državnom cestom DC 38 i županijskom cestom ŽC 4147, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao brzinom tako da može zaustaviti vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Prednjim dijelom vozila udario je 85-godišnjeg pješaka, nakon čega je napustio mjesto događaja, a da mu nije pružio pomoć. Pješaku je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Ukrao bicikl

U noći s 9. na 10. veljače nepoznati je počinitelj na Trgu slobode u Osijeku ukrao bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar u Grabovcu

Jučer, 11. veljače, oko 00,30 sati, došlo je do požara u prostoriji radione i skladišta baranjske tvrtke u Grabovcu. U potpunosti je izgorjela unutrašnjost i krovište prostorije. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kratkog spoja na električnom vodiču. Zapalila se izolacija, a požar se proširio na pod od dasaka, krovište, razne rabljene dijelove strojeva i alata, ostale gorive površine te na druge prostorije zgrade. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta iznosi oko šest stotina tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih šest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Pet se dogodilo na području Osijeka, a po dvije na područjima Našica i Belišća.

 

Foto: ilustracija

Stric pivo

Pročitajte još