Nepoznati počinitelj ukrao automobil

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 13. travnja, u Osijeku, oko 20,20 sati, nepoznati počinitelj ukrao je parkirani osobni automobil vlasništvo 69-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 16 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao gorivo i stvari iz kamiona

U periodu od 10. do 12. travnja, iz kamiona koji se nalazi parkiran između mjesta Baranjskog Petrovog Sela i Novog Bezdana, nepoznati počinitelj ukrao je više desetaka litara pogonskog goriva, zaslon kamere za vožnju, sunčane naočale i punjač mobitela. Vlasniku 49-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta oko 4000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i po jedna na području Našica i Đakova. Jučer, 13.travnja, u 16,53 sati, na Državnoj cesti D-7 (Vuka-Čepin), u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 0,76 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 5000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od mjesec dana i 3 negativna prekršajna boda.

 

Policija recidivistu oduzela osobni automobil

Jučer, 13. travnja, u 18 sati, na Državnoj cesti D-7, đakovačka obilaznica, policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenom kontrolom utvrđeno da je 34-godišnjak upravljao osobnim automobilom bez važeće vozačke dozvole koja je temeljem rješenje Policijske postaje Đakovo ukinuta i oduzeta. Zbog prethodno evidentiranih prekršaja iz članka 199. stavka 8. „Zakona o sigurnosti prometa na cestama“ i pravomoćnih presuda Općinskog suda u Đakovu, od 34-godišnjaka je na potvrdu privremeno oduzet osobni automobil te je uhićen. Danas, 14. travnja, 34-godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Đakovu.

Pročitajte još