Nedjelja, 7. lipnja, rezervirana za Rekreacijsku biciklijadu

Osječko – baranjska županija, Športska zajednica OBŽ i Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ OBŽ u nedjelju (7. lipnja) organiziraju Rekreacijsku biciklijadu. Program počinje u 10 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, a potom se odvija u četiri smjera/rute. Riječ je o novoj manifestaciji kojom se želi promovirati biciklističke staze i rute Osječko – baranjske županije, cikloturizam i turizam, ali i zdrav način života, boravak u prirodi, s obitelji i bliskim osobama, uživanje u ljepotama ovog područja i u uvjetima i ograničenjima zbog epidemioloških razloga. Biciklijada je ujedno dio programa obilježavanja Dana Osječko – baranjske županije.

Tim povodom ovaj tjedan na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, ispred sjedišta Županije, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program Rekreacijske biciklijade. Govorili su župan Ivan Anušić, član Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth te tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

 

“Nastavkom ranijih i novim aktivnostima, među kojima je i Rekreacijska biciklijada, pokušavamo se vratiti iz života u uvjetima izazvanih koronavirusom. Tako pokušavamo vratiti i promovirati i sport, sportsko-rekreativne aktivnosti i manifestacije na području Osječko – baranjske županije, pa je Biciklijada znak i simbol povratka u normalan život.” – rekao je župan Ivan Anušić te pozvao građane da se odazovu na nedjeljno događanje.

 

Siniša Krajač je zahvalio županu Anušiću i Osječko – baranjskoj županiji što prepoznaju i podržavaju sport i sportsku rekreaciju, te njihovu važnost za građane. Pohvalio je i odličnu suradnju Županije i HOO-a.

 

“Cikloturizam je najrazvijeniji selektivni oblik turizma, posebno u našoj županiji obzirom da obilujemo biciklističkim rutama i stazama. Naša županija se nalazi na dva međunarodna biciklistička pravca, Panonskom putu mira i Dravskoj ruti, imamo 240 kilometara biciklističkih staza. U ovu Biciklijadu uključili smo škole i sveučilišta, a pozivamo sve one koje se nisu upoznali s čarima našeg podneblja da se uključe u akciju te zastanu u restoranima na rutama biciklijade.” – poručila je pročelnica Tatjana Roth.

 

Dubravko Ižaković je naglasio da će se Biciklijada organizirati po svim važećim epidemiološkim mjerama i preporukama, održavat će se distanca biciklista na startu uz puštanje svakog sudionika u razmaku od 5 do 10 sekundi, a vožnja između biciklista bit će u razmaku od 5 do 10 metara.

 

Na Biciklijadi mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, učenici, studenti, sportaši, rekreativci, biciklisti te organizirano i članovi klubova. U program Biciklijade uključene su i povoljne ponude restorana na svakoj ruti uz prethodnu rezervaciju, a detalji se mogu naći na mrežnoj stranici www.sport-obz.hr.

Pročitajte još