Nastavkom investicija do značajnog unaprjeđenja kvalitete života mještana Granica

Gradonačelnik Krešimir Kašuba s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković Gelenčir obišao je investiciju asfaltiranja dijela ceste u Granicama kao i Društveni dom koji je u vlasništvu Grada, a dan je na korištenje upravo mještanima ovog područja. S gradonačelnikom i pročelnicom investicije je obišao i direktor Našičkog vodovoda Josip Matek.

Naime, i Granice se nalaze u jednom od najvećih projekata, a radi se o Aglomeraciji Našice – projekt je to do velikog značaja za stanovnike našičkog područja kojim se uvelike poboljšava vodnokomunalna infrastruktura. Njih su ugostili Sandra Đurđević, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Granice te potpredsjednik Ivica Bosak.

Kontinuitet ulaganja u sva prigradska naselja

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je važnost suradnje s Vijećem Mjesnog odbora, te zajedničkim poticanjem ostvarivanja razvojnog plana i povećanja opće kvalitete života za mlade obitelji koje egzistiraju u ovom kraju. Također je naglasio značaj investicija za razvoj Granica i otvaranje novih mogućnosti za mještane.

„Danas smo posjetili i prigradsko naselje Granice koje sudjeluje u jednim od najznačajnijih projekata u povijesti Našica, a radi se o projektu Aglomeracije. Voda je na ovom području bila problem desetljećima i u idućim mjesecima očekujemo priključenje kućanstava na vodovodnu mrežu – bit će to rješenje glavnog problema za mještane Granica. Posjetili smo i Društveni dom koji je u vlasništvu Grada, a dan je na korištenje Mjesnom odboru na čijem je čelu Sandra Đurđević. Grad Našice sustavno ulaže u ovaj dom – u dogovoru s predsjednicom Đurđević nabavljamo potrebnu opremu, a u idućem periodu ulaganje se nastavlja.

U Granice, kao i u ostala mjesta Grada Našica, kontinuirano investiramo tako da će, nakon obnove, dom biti dostupan svim udrugama, društvima i klubovima našičkog područja. Također smo danas obišli i novoizgrađeni dio kolnika – prije dvije godine smo se dogovorili kako ćemo etapno asfaltirati ceste na ovom području, a radi se o gradskoj cesti koja povezuje županijsku. U proteklih nekoliko mjeseci asfaltirano je 300 metara, a cijena tih radova je 35.000 eura.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba naglasivši kako je cesta, uz vodu, jedna od ključnih stvari za napredak bilo kojeg mjesta i ovim radovima se podiže kvaliteta života, odnosno stvaraju se bolji uvjeti za život mladih obitelji.

Ovi projekti značajno će unaprijediti kvalitetu života i stvoriti nove mogućnosti za razvoj lokalne zajednice

„Prije svega zahvaljujem se Gradu Našicama te gradonačelniku Kašubi na odličnoj suradnji s Mjesnim odborom Granice kao i s našim mještanima. Idemo sitnim koracima, ali idemo naprijed i nadam se da ćemo tako nastaviti.” – rekla je predsjednica Đurđević te je zaključila kako će se obnovom doma, završetkom aglomeracije i asfaltiranjem ceste stvoriti bolji uvjeti za život na ovom području.

Potpredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Granice Ivica Bosak izjavio je kako je jako zadovoljan suradnjom s Gradom, a pogotovo s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom s kojim je u redovitom kontaktu. Naglašava kako se puno radi i puno toga se napravilo te se još jednom zahvalio gradonačelniku na odličnoj suradnji. Također, potpredsjednik Bosak smatra da će ovi projekti značajno unaprijediti kvalitetu života i stvoriti nove mogućnosti za razvoj lokalne zajednice.

Pročitajte još