Našički vrtićanci i ove godine obilježili dan sjećanja na poginule branitelje

U Dječjim vrtiću “Zvončić” Našice njeguje se ljubav prema Domovini, a njegovanje te ljubavi ne događa se samo na današnji dan nego kroz cijelu godinu. Tako su danas djeca i djelatnici Dječjeg vrtića “Zvončić” posjetili spomen obilježje Uskrsla Hrvatska u čast poginulim braniteljima. Položili su vijence i zapalili svijeće uz branitelje, članove Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata, na čelu s Ivicom Lovoševićem, predsjednikom Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata te gradonačelnikom Grada Našica Krešimirom Kašubom.

“Jako mi je drago što vas danas mogu sve pozdraviti u ime Grada. Danas je velik dan za Grad Našice – 21. rujna. Na taj dan 1991. godine u vrijeme Domovinskog rata, nakon obrane, nastale su Našice, ovakve kakve su danas – lijep i slobodan grad s vašim osmijesima. Jako mi je drago što ste došli ovdje i nadam se da će se tradicija nastaviti i u godinama koje slijede. Na nama je da vas učimo, da pričamo o događajima od prije 30 godina, na kojim je temeljima nastao naš grad, a sve s ciljem da se tako što ne ponovi nikada. Da bi mi danas ovdje slobodno stajali dogodile su se, nažalost, velike žrtve, mnogi branitelji su dali ono najvrijednije, a to su vlastiti životi. Stoga vam se zahvaljujem na današnjem dolasku i siguran sam da ćete i u budućem školovanju učiti još puno o Domovinskom ratu.” – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

“Draga naša djeco, danas smo se okupili ovdje na spomen obilježju Uskrsla Hrvatska kako bismo obilježili – Dan pobjede nad tzv. JNA i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica. Ovo je jedan jako važan dan pogotovo što je on na neki način rođendan naše Domovine. Vi ste paljenjem svijeća odali počast našim braniteljima diljem Hrvatske koji su dali svoj život za našu slobodu.” – rekla je Marina Lazar, stručni suradnik – pedagog u Dječjem vrtiću Zvončić Našice.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=263330699128369 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još