Našički umirovljenici tradicionalno obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Početak listopada pripada umirovljenicima i osobama treće životne dobi jer prvim danom ovoga mjeseca obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba. Tako je već tradicionalno Gradska udruga umirovljenika Našice, na čelu s predsjednikom Ivicom Kozinom, organizirala zabavu za svoje članove u našičkom hotelu Park Panolija.

Ovo druženje privuklo je veliki broj umirovljenika – čak 130, a večeri su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik Hrvoje Šimić, zamjenica općinskog načelnika Općine Podgorač Ljiljana Grbić te ostali uvaženi gosti.

Udruga se brine o zdravlju svojih članova

Samu večeru je otvorio zbor Gradske udruge umirovljenika Našice pod ravnanjem Maje Smiljković s nekoliko prikladnih skladbi. U ime članova zbora Magda Prošić je poželjela svima dobrodošlicu a sve nazočne su s nekoliko riječi pozdravili gradonačelnik Kašuba, saborski zastupnik Šimić te predsjednik Udruge Kozina.

„I ove smo godine organizirali tradicionalnu zabavu za naše umirovljenike povodom Međunarodnog dana starijih osoba, a pod pokroviteljstvom Grada Našica i gradonačelnika Krešimira Kašube. Ovom druženju prisustvuje zaista veliki broj umirovljenika – njih 130, a oni dolaze i iz susjednih općina. Također bih se zahvalio gradonačelniku što nas prati i podržava u svim našim aktivnostima. Jedna od njih bila je i nedavni posjet Vukovaru, a od budućih bih izdvojio odlazak u toplice „Naftalan” smještenih u Ivanić – Gradu.” – izjavio je predsjednik Kozina koji je još istaknuo kako se Udruga brine o zdravlju svojih članova pa tako redovno vrše akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik Krešimir Kašuba osvrnuo se na odličnu suradnju Udruge i Grada te nastavkom projekata usmjerenih k umirovljenicima. „Velika mi je čast večeras pozdraviti naše umirovljenice i umirovljenike u ime Grada Našica s porukom ako mogu imati veliko povjerenje u nas, odnosno da poduzimamo i da ćemo poduzeti sve kako bi im život bio ugodniji i kvalitetniji. Da je to tako primjer je i niz projekata, a jedan od meni najdražih je Kava s gradonačelnikom kojeg smo upriličili prije mjesec, dva na trgu i on se pokazao dosta uspješnim. Jedan od ciljeva ovog projekta bio je taj da čujemo probleme i zahtjeve naših umirovljenika iz prve ruke te da ih pokušamo riješiti. ” – zaključio je gradonačelnik.

„Posebno mi je zadovoljstvo biti danas na tradicionalnoj zabavi umirovljenika koja se održava povodom Međunarodnog dana starijih osoba. Također smo danas u bolnici obilježili Dječji tjedan, a radi se o najranjivijim skupinama našeg društva na koje se treba obratiti velika pozornost. Kao saborski zastupnik mogu reći da se trenutno nekoliko zakona nalazi u fazama donošenja koji bi trebali omogućiti našim starijim sugrađanima jedan kvalitetniji život, a kojeg su svakako zaslužili.” – izjavio je zastupnik Šimić te se zahvalio Gradskoj udruzi umirovljenika Našice na pozivu i poželio im sve najbolje u daljnjem radu i aktivnostima.

Stric pivo

Pročitajte još