Našički osnovnoškolci posjetili Gradsku knjižnicu Našice

Učenici 2. a i 2. b razreda Osnovne škole kralja Tomislava u Našicama imali su uzbudljivu priliku posjetiti našičku Gradsku knjižnicu pod vodstvom svojih učiteljica. Ova avantura u svijet knjiga bila je obogaćena kratkim predavanjem gospođe Silvije Šokić, ravnateljice knjižnice, koja je uspjela inspirirati i educirati mlade umove.

Nestrpljivi koraci učenika prolazili su kroz prostrane hodnike knjižnice, prepuni znatiželje i očekivanja. Neki su već bili upoznati s čarima knjiga, dok su drugi otkrivali čuda tiskanih stranica po prvi put. Atmosfera u knjižnici bila je puna života i uzbuđenja, dok su djeca istraživala police s knjigama, odabirući naslove koji su privlačili njihovu pažnju.

Predavanje gospođe Šokić bilo je poput čarobnog uvoda u svijet knjiga. Svojim toplim glasom i iskustvom prenijela je važnost čitanja, istaknuvši kako knjige nisu samo sredstvo zabave, već i izvor znanja, mašte i kreativnosti. Govorila je o bogatstvu knjižničnih resursa i raznolikosti žanrova koje knjižnica nudi, potičući učenike da istraže različite svjetove kroz književnost. Nakon predavanja, učenici su imali priliku postaviti pitanja i iznijeti svoje dojmove. Neki su dijelili svoje omiljene knjige, dok su drugi postavljali pitanja o knjižničnim uslugama i aktivnostima. Gospođa Šokić srdačno je odgovarala na sve upite, potičući ih da ostanu otvorenih umova i istražuju svijet knjiga.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice, Ljiljana Kubaša

Pročitajte još