Našičke srednjoškolke sudjeluju u online projektu Digitalni inovacijski inkubator

Učenice 3. ekonomske Andrea Puhanić, Anamarija Zidar i Anamarija Špoljarić s voditeljicom tima Bloom Bombs profesoricom Lidijom Lovrić uključile su se u Digitalni inovacijski inkubator 2023. Digitalni inovacijski inkubator je online projekt Instituta za inovacije na platformi stellarplatform.com koji je pokrenut kako bi učenike osnovnih i srednjih škola potaknuo na kreativno promišljanje i angažirao ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata.

Projekt će završiti u lipnju prezentacijom najboljih timova i odabirom tri najuspješnija

S ciljem aktivnog stvaranja novih generacija kreativaca i inovatora koji mijenjaju svijet, ovaj projekt potiče učenike na kreativno promišljanje i angažman oko osmišljavanja ideja i razvoja inovativnih projekata.

U edukativnom djelu ovog projekta uče se i razvijaju ključna znanja od uspješnih vodećih profesora, stručnjaka i poduzetnika iz prakse, navode iz škole. Učenici se povezuju oko ideja i tema koje ih interesiraju te formiraju projektne timove na čelu s voditeljem tima. Timovi prolaze kroz cjeloviti proces razvoja inovacijskih projekata, u čemu im pomažu strukturirani zadatci te praćenje mentora Instituta za inovacije. Projekt je započeo 13. ožujka prijavom u inkubator, a završit će u lipnju prezentacijom najboljih timova i odabirom tri najuspješnija koji će biti i nagrađeni.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još