Našička bolnica obilježila Dan narcisa

Jučer je u Općoj županijskoj bolnici Našice prigodno obilježen Dan narcisa – javnozdravstvena kampanja kojoj je cilj podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke.

Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke se u Hrvatskoj provodi od 2006. godine

Narcise su simbol dolaska proljeća, novog života i nade te su samim time postale i simbol dana čije je obilježavanje namijenjeno jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke i pružanju podrške svim onim ženama koje su od istog već oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda, jer ukoliko se rak dojke na vrijeme otkrije mogućnost njegova izlječenja veća je od 95 %.

Budući da rano otkrivanje raka povećava vjerojatnost uspješnog liječenja, od iznimne je važnosti informirati i potaknuti žene na odaziv u Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke koji se u Hrvatskoj provodi od 2006. godine. U sklopu programa sve žene u dobi od 50 do 69 godina primaju poziv za mamografski pregled svake dvije godine s ciljem što ranijeg otkrivanja bolesti, većeg uspjeha liječenja, poboljšanja kvalitete života oboljelih te smanjenja smrtnosti. A galeriju fotografija možete pronaći ovdje.

Izvor: OŽB Našice

Pročitajte još