Našice – Izborna skupština rukometnog kluba „NEXE“

renexe9_2_1a

Josip Ergović, stari i, novi predsjednik !

Jučerašnja pobjeda protiv Metalurga pridonijela je dobroj atmosferi na večerašnjoj izbornoj skupštini, održanoj u prostorijama IGM Slavonija u Našicama.

Nakon izbora radnih tijela Skupština je donijela novi Statut koji se, u odnosu na dosadašnji, puno ne mijenja. To je ustvari usklađivanje sa zakonskim propisima  rekao je predsjedavajući Zvonko Tomljanović. U skladu s novim Statutom donesena je odluka o visini godišnje članarine, ona je utvrđena u iznosu od 100,00 kuna.

Izvješće o radu kluba, momčadima i financijskim pokazateljima u protekloj godini podnio je predsjednik Josip Ergović, napomenuo je da je klub osnovan 1959. godine i da je tijekom svoje povijesti nastupao u različitim stupnjevima i rangovima. Sve do 2006. godine kada je ušao u najviši rang hrvatskog rukometa. Ostvarenim plasmanom u nacionalnom prvenstvu od 2008. godine stalni je sudionik Kupa EHF-a.

Momčadi RK Nexe

Seniorska momčad je 2010/11, u Premijer ligi, ponovila uspjeh viceprvaka s najmanjim bodovnim zaostatkom u odnosu na prvaka Zagreb. Ovim je rezultatom ušla u regionalnu SEHA ligu. Usprkos brojnih problema u organizaciji potvrđena je potreba postojanja ovakvog natjecanja. Nakon 14. odigranih kola 2011/12 zauzima  peto mjesto s realnim izgledima za viši plasman. Nažalost, u hrvatskom kupu je izgubila u Splitu od istoimenog domaćina i nije ostvarila nastup na završnicu.  U Kupu EHF-a ostvaren je povijesni uspjeh i plasman u osminu finala. Momčad je odigrala velik broj pripremnih utakmica i turnira (pobjednici u Varaždinu i Novom Sadu) s kvalitetnim suparnicima. Momčad vodi Kasim Kamenica.

Druga momčad, ili Nexe II, igrala je 3. HRL-u Istok. Sačinjavaju je igrači kadetskog uzrasta nadopunjeni s četvoricom juniora koji treniraju s prvom momčadi. Od listopada drugu momčad vodi Ivan Tomičić.

Kadeti (94/95) se natječu (turnirski) u 1. HKRL-i s klubovima iz cijele Hrvatske. I ovu momčad vodi Ivan Tomičić.

Mlađi kadeti (96/97) su u 1. HMKRL-i Sjever, u kojoj nastupaju klubovi kontinentalnog dijela Hrvatske. Uz ovo natječu se i u Županijskoj ligi. Trener je Zoran Krivošija.

Dječaci (98/99) igraju u Županijskoj ligi. Na kraju 2010/11 izborili su nastup na državnom prvenstvu, kao jedina selekcija Rukometne škole kojoj je to uspjelo. Trener je Miro Hlavati.

Min rukomet (2000/01) se natječe u Županijskoj ligi a vodi je Ivan Pavić. Oni najmlađi tzv. Super mini rukomet (2002/03) je podijeljen u dvije selekciji pri osnovnim školama Dore Pejačević (trener Damir Knežić) i Kralja Tomislava (vodi ih Matko Zrilić). Natječu se u Županijskoj ligi.

Za istaknut je da sve mlađe selekcije, osim redovnih natjecanja, sudjeluju na turnirima u zemlji i inozemstvu. Klub je i ove godine nekolicini najperspektivnijih omogućio sudjelovanje u kampu HRS-a.

Veterani, sudjelovanjem na brojnim turnirima u zemlji i inozemstvu, na najbolji način predstavljaju klub.

renexe9_2_2a

Priznanja u 2011. godini

Rukometni klub Nexe je za proteklo godinu najbolji športski kolektiv Grada Našica i Osječko-Baranjske županije. Franjo Lelić proglašen je najboljim športašem a Toni Dundović najboljim mladim športašem za proteklu 2011. godinu. U reprezentaciji Hrvatske bili su Alen Blažević, Mate Šunjić, Robert Markotić, Franjo Lelić i Ivan Slišković. Deni Velić je član reprezentacije BiH. Internet stranica našeg kluba, u stručnom je izboru, proglašena drugom najboljom stranicom na području jugoistočne Europe. Po glasovima navijača uvjerljivo smo najbolji.

Stručni kadar

U rukometnom klubu kao kondicijski trener je angažiran ugledni svjetski stručnjak Mirko Krolo. S mlađim vratarima rad je započeo Perica Lelić, inače vratar prve momčadi i  student Više trenerske škole. Klub je omogućio školovanje za zvanje trenera pri HOA-i Ivanu Tomičić i Matku Zrilić. Kao i svake godine, i 2011., su svi treneri bili na stručnom seminaru Udruge trenera HRS-a.

Ured kluba

Zbog poslovnih obveza dugogodišnjeg tajnika Drage Trnke došlo je do promjene na toj funkciji. Od srpnja mjeseca imenovan je Vjekoslav Mahovlić. Kompletna je arhiva tijekom ljetnih mjeseci pregledana, objedinjena i odložena u prostorijama kluba. Uprava i marketing napravili su zaokret u strukturi prihoda te, uvažavajući trenutačnu situaciju u gospodarstvu, smanjili pritisak na glavnog sponzora Nexe grupu.

Iz rečenog se vidi da je rukometni klub Nexe u 2011. godini ostvario izuzetne športske rezultate, naročito u Premijer ligi i Kupu EHF. Odlični su rezultati postignuti i u odgoju i edukaciji mlađih uzrasnih kategorija. U sve njih ugrađen je rad trenera, uprave i sponzora. Naravno i naših navijača koji su uvijek bili uz nas – zaključio je predsjednik Josip Ergović.

Pod točkom Izvješća razmotren je i zaključak Nadzornog odbora koji prisustvuje na sastancima Izvršnog odbora i koji je utvrdio da je poslovanje uredno vođeno. Nepravilnosti u radu i trošenju financijskih sredstava nije bilo. Ukupni primici kluba bili su 3.721.056,40 kuna, izdaci su 5.341.447,02 kuna. Razlika od 1.620.390,62 kune pokrit će se u tekućoj godini.

Skupština je izvješća jednoglasno prihvatila te nakon toga razriješila dosadašnji sastav Izvršnog, Nadzornog odbora i Stegovne komisije. U novi Izvršni odbor su ušli Josip Ergović (na prvoj sjednici koja je održana po završetku Skupštine izabran za predsjednika), Darko Mikičić, Zvonko Tomljanović, Hrvoje Šimić, Željko Horvat, Nikola Kruljac, Vjekoslav Mahovlić, Zdenko Kordi, Antun Vladika i Domagoj Njegovan. Članovi Nadzornog odbora su Stjepan Hlavati, Antun Štajhofer i Matija Jurčević. Za članove Stegovne komisije izabrani su Željko Horvat, Zdenko Kordi i Marko Sertić.

O Programu rada za tekuću 2012. godinu govorio je predsjednik Josip Ergović. Program je zasnovan na srednjoročnom planu rada i mogućim izvorima financiranja za njegovu realizaciju. Iz srednjoročnog programa proističu aktivnosti koje su kontinuirano nastavljene, a odnose se prvenstveno na SEHA ligu, Premijer ligu, EHF kup i HRS Kup te natjecanje mlađih dobnih skupina u državnim i županijskim ligama. Iz ovih načelnih programskih aktivnosti izrađeni su posebni programi za sve momčadi (u trenažnom i natjecateljskom dijelu), program rada struke, program na zaštiti zdravlja djece i mladeži te evidentiranje i održavanje opreme. I ovaj je dokument usvojen bez novih prijedloga i primjedbi.

Skupštini su se obratili i neki od prisutnih gostiju. U ime našičkog gradonačelnika, koji je opravdao izostanak (i ipak na kraju Skupštine došao), Skupštini se obratio gradski vijećnik (i novi član Izvršnog odbora kluba) Željko Horvat. Pozdravio je rad i rezultate kluba te poručio kako gradonačelnik i Gradsko vijeće uvažavaju rad i rezultate kluba.

Klub, koji je poznat (i priznat) u cijeloj Hrvatskoj, to zaslužuje, poruka je gradonačelnika Žagara – rekao je Horvat.

Ispred Županijskog rukometnog saveza Skupštini su prisustvovali dopredsjednik saveza Đuro Mesić i tajnik Goran Peterko. Gospodin Mesić se zahvalio na pozivu te istaknuo da se u Županiji vesele uspjesima Nexea.

Čestitam na postignutim rezultatima u protekloj godini, nadam se da će to tako biti i ove 2012. godine – rekao je Mesić.

Skupštinu je pozdravio i predsjednik Mjesnog odbora doktor Hrvoje Šimić, inače i liječnik kluba. Nadam se da će klub i dalje ići u dobrom smjeru, kao gradski vijećnik i predsjednik MO pružit ću mu maksimalnu podršku – poručio je Šimić.

Na kraju Skupštini se obratio i predsjednik Športske zajednice Josip Pavlus. Ispričao je opravdani izostanak glavnog tajnika županijske zajednice Dubravka Ižakovića te čestitao na postignutim uspjesima u 2011. godini.

Temeljem Vaših rezultata, a na prijedlog Športske zajednice Grada Našica, rukometni je klub izabran za najbolji športski kolektiv naše Županije. Na kraju, uz Vašu nominaciju, i za najbolji kolektiv Grada Našica. Vaši su članovi, Franjo Lelić i Toni Dundović, proglašeni najboljim športašima, prvi u seniorskoj a drugi u konkurenciji mladih. Športska je zajednica vrednovala sve rezultate i prijedlog je da se financijska sredstva Nexeu za javne potrebe u športu 2012. godine povećaju na 340.000,00 kuna (u 2011. bila su 150.000,00). Športska  zajednica će uvijek cijenit rad i rezultate, a posebno Vašu i našu mladost. Ostaje nam riješit radnu dvoranu, pozivam klub da ne odustaje od projekta koji je svoje mjesto našao i u aktivnostima županijske zajednice. Dvorana je potrebna rukometu ali i ostalim našičkim športovima. Volio bi da se ta priča i otvaranje športske ambulante završi ove godine. Želim što manje ozljeda i dobre rezultate u 2012. godini – zaključio je Pavlus.

(Tekst: Srećko Sobodić)

Pročitajte još