Obilježen Međunarodni dan tolerancije u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga

tol1
tol1
U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga 16. studenoga 2017. obilježen je Međunarodni dan tolerancije. Školski tim za inkluziju osmislio je program za učenike obje smjene koji se odvijao u višenamjenskoj dvorani. Cilj je bio poslati poruku da nikoga ne treba osuđivati na osnovi vanjskog izgleda. Nitko nije kriv što je „različit“, jer svi smo mi u dubini svoje duše različiti od drugih. Koordinatorica programa je bila psihologinja Sanja Olbina Borić.
tol3
Učenica Lucija Drozd, 4. pmg otpjevala je pjesmu Harryja Stylesa Sing of the times uz pratnju na gitari koju je izveo učenik Karlo Vulić iz 2. pmg razreda. Uslijedila su četiri primjera sukoba (u kafiću, kod kuće, u školi), a nakon toga vršnjačke medijacije s ciljem uspješnijeg rješavanja međusobnih sukoba. U ovom dijelu programa sudjelovali su učenici 2. a razreda opće gimnazije i 3. razreda jezične gimnazije: Kristina Kovač, Antonio Bilić, Magdalena Hmura, Ines Vuzem, Izabela Herman, Patricia Dermišek, Victoria Čutek, Ivona Javorček, Lorena Šarić, Laura Martić i Tomislav Rukavina. Medijacije je osmislila i s učenicima uvježbala profesorica Adrijana Rajić.
tol2
Učenici su pogledali i poslušali spot pjesme Everyone is different Lannyja Sherwina, a nakon toga predstavu „Tolerancija u razredu“ u izvođenju učenika 2. a opće gimnazije i 2. razreda jezične gimnazije: Elena Granat, Josipa Kovač, Lucija Kovačević, Tomislav Demeterfi, Mirta Sabo, Anavita Škrnjug i Kristina Kovač. Predstavu je osmislila i s učenicima uvježbala profesorica Manuela Kojić. Na kraju programa uslijedio je još jedan glazbeni blok. Učenica Elena Granat, 2. a og otpjevala je pjesmu Čuvaj me, grupe Pavel uz glazbenu pratnju učenika Luisa Šafara, 4. pmg (gitara) i Lucija Drozd, 4. pmg (violina).
Učenici 3. razreda soboslikara (Tomislav Cafuta, Mihael Malijurek, Matej Pajtel, Petar Peršić) i učenica 2. razreda jezične gimnazije Ivana Keglević izradili su plakate za hol škole s motom ovogodišnjeg Dana tolerancije „Zatvorite oči na razlike, jer smo, kakvi god bili, svi mi ljudi. Kada ti je potrebna pomoć nećeš birati koju boju kože ima i s kojeg je meridijana „tvoja zadnja nada“ (razmišljanja učenika osnovne škole). Izradu plakata pratili su profesori Dragana Bogojević i Ivan Hajek.
 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/11mjesec/16/v1{/gallery}

bricks2016

Pročitajte još