Našice – Blagdani bez petardi

petarde9_12_1a

U vremenu od 09.12.2011. godine do 21.12.2011. godine Policija u zajednici Policijske postaje Našice u sklopu akcije “Mir i dobro” koja se provodi svake godine, održavati će predavanja pod nazivom preventivnog projekta “Blagdani bez petardi 2011./2012.”.

Predavanja će se održati u dječjem vrtiću “Zvončić” u Našicama, osnovnim školama “Dore Pejačević” i “Kralja Tomislava” u Našicama, osnovnoj školi “Josipa Jurja Strossmajera” u Đurđenovcu i dječjem vrtiću „Jaglac“ u Đurđenovcu. Tema predavanja biti će uporaba petardi i drugih pirotehničkih sredstava za vrijeme blagdana, te opasnosti koje vrebaju korištenjem istih kako od strane odraslih osoba tako i od strane djece.

Također Policija u zajednici i ove godine apelira na sve građane da tijekom blagdana kao i u vrijeme kada to nije dozvoljeno zakonom ne koriste pirotehnička sredstva te da se ove godine blagdani provedu dostojanstveno u miru i blagostanju u krugu svojih prijatelja i obitelji kako bi i trebalo. Pucnjava i eksplozije nisu dio blagdanskog ugođaja. Nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima vrlo lako može doći do ozljeda kao što su opekline, oštećenje ili gubitak sluha, oštećenje ili gubitak vida, amputacije, oštećenje imovine i sl.

Pirotehnička sredstva II i III kategorije smiju se koristiti samo u vremenu od 27. prosinca do 1. siječnja i to prema uputama i po Zakonu. Kazna za uporabu pirotehničkih sredstava II i III razreda izvan navedenog vremena, tj. u vremenu kada se ne smiju upotrebljavati, kao i u zatvorenom prostoru ili gdje je okupljen veći broj osoba, za sve osobe je propisana u iznosu od 1 000,00 do 5 000,00 kuna.

PROVEDIMO I OVE BOŽIĆNE I NOVOGODIŠNJE BLAGDANE U MIRU I VESELJU!

Pročitajte još