Našice – Vatrogasci proslavili dan Sv. Florijana

dvd4_5_1a

U prostorijama Ureda gradonačelnika Grada Našica održan svečani prijem za predstavnike članova DVD-a i JVP Našice kao i svi ostalih društava koji rade i djeluju na našem području.

U prigodnom govoru gradonačelnik Krešimir Žagar je među ostalim zahvalio na požrtvovanom angažmanu svih vatrogasaca te poželio što manje posla u narednim danima. Naglasio je dobru suradnju između Grada Našica i vatrogasaca te još jednom u ime svih građana zahvalio svim voditeljima i članovima vatrogasne zajednice na području grada Našica, JVP i svim članovima ostalih DVD-a koji djeluju na ovom području.

Vlatko Gašić predsjednik vatrogasne zajednice je pozdravio sve prisutne ispred društava te je naglasio kako je suradnja odlična te da sva društva cijene rad Gradske uprave i pomoć koju se pruža vatrogascima. Također se među ostalim osvrnuo na prošlu godinu u kojoj je bilo mnogo natjecanja što kod nas a što po cijeloj Hrvatskoj gdje se propagirao ovaj naš kraj. Isto tako Gašić je podsjetio kako je u prošloj godini također bilo i strašno puno intervencija i to čak 153 dok su ove godine već do petog mjeseca ovu brojku dostigli. “Vatrogasci će uvijek i sigurno svoje obaveze izvršavati kvalitetno, dobro  i na vrijeme” – rekao je za kraj predsjednik vatrogasne zajednice Vlatko Gašić.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/5mjesec/4/v1{/gallery}

Kako nam je u večernjim satima rekao predsjednik DVD-a Našice i zapovjednik JVP Našice Zvonko Ljubljanović “Danas je dan sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca i na ovakav ili sličan način obilježavamo ovaj dan kako kod nas tako i u cijeloj Hrvatskoj. U sklopu toga u prijepodnevnim satima smo imali prijem kod gradonačelnika, nakon toga svečanu skupštinu Hrvatske vatrogasne zajednice u Osijeku te smo nakon svega poslije podne bili na sv. misi u crkvi u Našicama. Na ovaj način obilježavamo štovanje sv. Florijana u DVD-u Našice a tako i u cijeloj Hrvatskoj. Jučer su DVD Našice posjetila djeca iz vrtića u Našicama što se tradicionalno čini sve ove godine. Djeca se upoznaju sa radom vatrogasaca te sa opremom koju koristimo, sa vozilima a od djece smo ovoga puta dobili i jedan skroman poklon. Što se tiće intervencija, ova godina je bila ekstremno zahtjevna jer već do sada smo imali toliko požara koliko smo u prošloj imali kroz cijelu godinu. Sada se stanje ipak malo smirilo i nadamo se da će ostati tako do kraja godine. Ovim putem bi ponovo zamolio građane da malo pripaze prilikom paljenja korova, smeća i drugog otpada jer pri nepažnji to izaziva neželjene požare i veliki angažman vatrogasaca kao i velike troškove” – rekao je za kraj Zvonko Ljubljanović.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/5mjesec/4/v2{/gallery}

Pročitajte još