Našice – Antun, prva novogodišnja našička beba

beba3 1 1a

  Ovih je dana u cijeloj Hrvatskoj trajala potraga za prvim bebama rođenim u Novoj 2013. godini. U nekim gradovima, rodile su se odmah iza ponoći, dok smo mi u gradu Našicama na to trebali pričekati čak 36 sati i 55 minuta. Baš u to doba, točnije 2.1.2013. u 12.55 sati rođen je Antun Makov, majke Jelene i tate Romea iz Našičkog Markovca. Mali Antun je nakon poroda, koji je protekao u najboljem redu, težio 3,780 kilograma 50 cm duljine.

  Mama Jelena, koja se nakon poroda odlično i sretno osjećala u društvu svoga sina Antuna i kojoj je ovo sada već treće dijete ovom prilikom je zaželjela zahvaliti osoblju bolnice i svima sve najbolje u Novoj godini. Također je isto tako poručila svim budućim mama da imaju što više djece te da je roditi bebu i postati mama najljepši osjećaj što jedna žena može doživjeti.

beba3 1 2a

  Kao i svake godine do sada, u našičku bolnicu na odjel ginekologije u babinje su došli i tradicionalno prvu bebu i njenu majku posjetili  gradonačelnik Krešimir Žagar, kao i ravnatelj opće županijske bolnice doktor Hrvoje Šimić. Uz čestitke na prinovi u obitelji, mami Jeleni su ovom prilikom predali poklon Grada Našica u iznosu od 1500 kuna, kao i buket cvijeća,  što je i do sada bila tradicija. Gradonačelnik Žagar je za ovu priliku rekao kako je ovo lijepi način na koji grad Našice pokušava čestitati Novu godinu, ali prvenstveno roditeljima koji su u nju ušli na najsretniji mogući način. Ovom prilikom je također zahvalio našičkoj bolnici i svim djelatnicima, koji pomažu da na svijet dolaze mali Našičani i da se u Našicama stvaraju obitelji.

  Čestitkama se pridružio i ravnatelj bolnice doktor Hrvoje Šimić, koji je za ovu priliku također nešto više rekao o broju beba u godini koja je iza nas,  kao i budućim odjelima ginekologije i pedijatrije.

  “S velikim zadovoljstvom mogu reći kako smo napokon dočekali prvu bebu u ovoj godini. Rodio se mali Antun, šesto dijete iz obitelji Makov, i ovim putem bih želio čestitati cijeloj obitelji na prinovi. Također moram iskazati veliko zadovoljstvo većim brojem poroda u našičkoj bolnici. Broj rođene djece u prošloj godini iznosi 455, što je u odnosu na godinu prije uvećanje za 13, pa bih se vezano uz to ovom prilikom želio zahvaliti osoblju ginekologije na vrijednom trudu i radu koji ulažu. Sa strane Uprave bolnice moram reći da je opremanje i završetak svih građevinskih radova i nabavljanja opreme za novu pedijatriju i ginekologiju u tijeku, odnosno da je pri samom završetku. Kada se i taj bitan korak napravi, tada ćemo steći još bolje uvjete na odjelu našičke ginekologije,  a samim tim ćemo našim korisnicima omogućiti još bolju i kvalitetniju uslugu. ” – rekao je ravnatelj Šimić.

  “Trenutno imamo odobrenu specijalizaciju iz ginekologije, što znači da ćemo malo popuniti i kadrovske kapacitete. Što se samog odjela tiče, u planu je preseljenje na gornji kat zgrade,  gdje će biti kompletno novi odjeli ginekologije i pedijatrije,  pa se nadamo kako će to sve bili veliki korak za odjel, bolnicu, ali i cijeli grad Našice i okolicu. ” – dodala je za kraj doktorica Blaženka Žužanić Klapan.

{module Adsense 468×60 Slika i tekst}

Pročitajte još

This will close in 8 seconds