Našice – Radionica pod nazivom "Biti volonter"

volonter28_2_1a

U organizaciji Savjeta mladih Osječko-baranjske županije i Savjeta mladih grada Našica danas su u Našicama, u prostorijama Srednje škole Isidora Kršnjavoga  članovi Volonterskog centra Osijek održali radionicu pod nazivom “Biti volonter”.

Cilj radionice je bio upoznati mlade s volontiranjem i potaknuti ih da se aktivno uključe u rad zajednice.

volonter28_2_2aaU svijetu je volonterski rad važan čimbenik na gotovo svim razinama življenja, od svakodnevice do promoviranja društveno važnih pozitivnih promjena. Također, rad volontera je izuzetno priznat, vrednovan i tražen te je vrlo značajna i gotovo obavezna preporuka za svako daljnje zapošljavanje.

Tako, na primjer, mladima i nezaposlenima pomaže da razviju ili dodatno usavrše određene vještine, steknu pouzdanje i samopoštovanje kako bi postali obučeni i spremni za raznolike mogućnosti zaposlenja. Također, stariji ljudi kroz volontiranje uspijevaju ostati aktivni, doprinose zajedničkom dobru i osjećaju da su njihove vještine još uvijek dragocjene. Ovo je od važnosti za održanje njihovog morala, dok istovremeno doprinosi održanju integracijske suradnje i solidarnosti. Kroz volontiranje ljudi razvijaju komunikacijske i organizacijske vještine, proširuju svoje socijalne krugove i često dobivaju mogućnosti za plaćene poslove u budućnosti. Uz to, volontiranje pruža i mogućnosti neformalnog obrazovanja, te je zbog toga jedan od ključnih elemenata u strategiji životnog učenja u Europskoj Uniji.

Svi polaznici radionice dobili su volontersku knjižicu i time službeno postali volonteri. Mi im čestitamo na tome i radujemo se budućim projektima.

volonter28_2_3a

Pročitajte još