Adventski kalendar za Socku traje do 18. prosinca

Adventski kalendar dobrote za našu Socku, nastao je prije četiri godine na temelju klasičnik adventskih kalendara sa čokoladicama. Međutim ova je ideja zapravo obrnuti adventski kalendar u kojem otvaramo svoja srca i dajemo drugima nešto, te se pripremamo za Božić.

Obrnuti način darivanja

Cilj ovog kalendara je da pojedinci tijekom Adventa prikupe različite prehrambene i higijenske proizvode i onda ih pred sam Božić doniraju Socijalnoj samoposluzi.

„Od proizvoda tu su zaista one najosnovnije što svatko od nas treba u kućanstvu. Šećer, ulje, sol, riža, šampon, sapun, gel za tuširanje i toaletni papir. Pred sam Božić naši volonteri te će pakete odvesti korisnicima, a u tome nam svake godine pomognu i brojne druge udruge, kao i građani pojedinci.” – rekao je predsjednik Udruge Dar dobrote Robert Kresić napomenuvši da se u akciju uključe i škole. „Volio bih istaknuti da su ovu ideju preuzele i neke druge humanitarne organizacije iz Hrvatske, na što smo ponosni.” – dodao je Kresić.

Za popuniti kalendar potrebno je od 100 do 120 kuna

Vrijednost pojedinog kalendara stoji od 100 do 120 kuna. Jedan kalendar nije namijenjen isključivo za jednu osobu, odnosno obitelj nego će volonteri prema potrebama oblikovati pakete. Stoga ih vi, ne trebate posebno pakirati nego samo donirati predložene namirnice u subotu 18. prosinca u dva termina od 9 do 12 sati i od 15 do 18 sati u prostorijama Socijalne samoposluge.

Pročitajte još