Našice – Otvorena “Izložba na šnjuri” foto kluba ZOOM

izlozba25_2_1a

Jučer je u caffe bar Moreno u organizaciji novoosnovanog kluba “ZOOM” otvorena “Izložba na šnjuri”. U izložbi je sudjelovalo 16 članova ove udruge sa svojim fotografijama u crno bijeloj tehnici.

Uz gradonačelnika Krešimira Žagara, dogradonačelnika Hrvoja Šledera otvorenju ove izložbe nazočio je i županijski vijećnik Zdravko Vukić kao i mnogi drugi uvaženi gosti.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Krešimir Žagar dok je nekoliko riječi o samoj izložbi kao i o udruzi rekao i sam predsjednik udruge Kristijan Katarinček.

izlozba25_2_2a

“Ovim pute se zahvaljujem svima koji su došli podržati našu ovu našu prvu službenu izložbu. Foto klub “ZOOM” službeno postoji dva mjeseca, ali članovi rade već godinu i pol  zajedno. Dosadašnje druženje potaklo je članove za osnivanjem ovakvog kluba koji želi biti vrlo aktivan kako sada tako i u budućnosti. Ovo je prva u nizu od izložbi za ovu 2012. godinu u kojoj mislimo imati bar 5 ili 6. Ovim pute se zahvaljujem svima a posebno gradonačelniku Žagaru koji nas je podržao od prvog dana jer bez podrške grada se teško može nešto napraviti. Također bi se zahvalio i dogradonačelniku Hrvoju Šleder koji je i svojim prisustvom na prvoj osnivačkoj sjednici i sam dao podršku našem klubu.” rekao je predsjednik Katarinček.

Okupljenim fotografima i ostalim gostima obratio se i gradonačelnik Krešimir Žagar koji je istaknuo kako mu je drago što pomaže ovako perspektivnom klubu te se nada kako će suradnja i dalje biti na visokom nivou.

Za komentar o samoj izložbi priupitali smo jednu od aktivnih članica foto kluba “ZOOM” dopredsjednicu Doru Dvoržak koja je također sudjelovala sa svojom fotografijom na ovoj izložbi.

izlozba25_2_3a

“Dugo smo odabirali fotografije te smo nakon nekoliko sastanaka uspjeli sakupiti 16 fotografija za ovu izložbu. Ovo je naša prva samostalna izložba i ponosni smo koliko god da je mala. Ideja je bila predstaviti fotografije na način tako da izgleda kao da se suše na šnjuri kao što su se nekoć sušile crno bijele fotografije nakon razvijanja. Od budućih planova bih istaknula svakako i izložbu koju redovito u suradnji sa knjižnicom i čitaonicom Našice imamo u hotelu Park svake godine. Mi u klubu sastanke održavamo redovito četvrtkom, uvijek se nešto razgovara, obrađuju se fotografije, idemo na izlete i sa dolaskom ljepšeg vremena će se sve to još pojačati. Ovim pute željela bih se zahvaliti gradu Našicama i svima koji su poduprli razvoj kluba, članovima na sudjelovanju i radu i vlasniku kafića Moreno koji nam je ustupio prostor za našu prvu samostalnu izložbu.” – rekla je za kraj Dora Dvoržak dopredsjednica kluba “ZOOM”.

izlozba25_2_4a

Izložba će u Caffe bar Morenu biti do kraja ožujka a o skorašnjim akcijama kluba i izložbama uskoro.

Pročitajte još