8.e razred i učenica Ivona Farkaš dobili su nagradu „NIPETNIŠEST“ za grupno i individualno humano djelo

ucenici25_10_1a

Učenici 8.e razreda OŠ kralja Tomislava iz Našica zajedno s razrednicom Đurđicom Mašić, u subota 29.10.2011. godine sudjelovat će na svečanoj dodjeli nagrade „Nipetnišest“ koju organizira Plavi telefon u Gradskom dramskom kazalištu „Gavella“ u Zagrebu s početkom u 19.30 sati.

ucenici25_10_3a

Dodjela ovih priznanja uručuje se u četiri kategorije za grupno humano, pojedinačno humano djelo  i za grupno hrabro, pojedinačno hrabro djelo na državnoj razini. Učenica 8.e razreda Ivona Farkaš osvojila je pojedinačnu nagradu za humano djelo, a 8.e razred osvojio je nagradu za grupno humano djelo.

 

 

Ova nagrada dodjeljuje se svake druge godine i svojim sadržajem snažno afirmira temeljne vrijednosti života u zajednici – humanost, dobrotu, altruizam…
Nagrada NIPETNIŠEST prezentira humana djela mladih, od 8 do 18 godina. Organizacija ove manifestacije, koja je po karakteru od državnog značenja, osim kulturne, pokazuje i svoju društvenu ulogu, razvijajući i šireći osnovna etička mjerila i vrijednosti.

 

2009. godine 6.e razred dobio je navedenu nagradu prvi put, za grupno humano djelo. Ove godine obilježit će se jubilarna 20. obljetnica od osnutka Plavog telefona  i  5. obljetnica dodjele nagrade „Nipetnišest“.

ucenici25_10_2a

Pročitajte još