Našice – Otvorena izložba likovnih radova Mirjane Kajdi Žužić i Borisa Roce „Dori u čast“

izl1a

izl1a

Ovog je vikenda u izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice u dvorcu Pejačević otvorena izložba likovnih radova Mirjane Kajdi Žužić i Borisa Roce „Dori u čast“. Organizator ove izložbe je Zavičajni muzej Našice, a izložba je organizirana povodom XXI. Memorijala Dore Pejačević i Međunarodnog dana žena. Na otvorenju izložbe su osim autora Mirjane Kajdi Žužić i Borisa Roce bili prisutni i mnogi Našičani.

 

Sa nekoliko uvodnih riječi prije samih autora okupljenim gostima obratila se ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak koja je među ostalim naglasila kako je ovo izložba likovnih radova, umjetnika iz Rijeke Mirjane Kajdi Žužić i Borisa Roce.

 

Izložbu je otvorio gradonačelnik Krešimir Žagar koji je svima zahvalio na ovako lijepom događaju u našem gradu što je proizašlo iz lijepog prijateljstva i ljubavi umjetnika iz Našica i Rijeke. Uz to podsjetio je kako se nalazimo u tjednu Memorijala Dore Pejačević u kojem smo se prisjetili njezinih radova, njezine smrti, ali i slavljenja njezinog 132. rođendana. Na kraju svog obraćanja gradonačelnik je zaželio svim ženama sretan Dan žena.

 

„Boris Roce je naš čest suradnik, dok sam gospođu Mirjanu upoznala tek prošle godine zahvaljujući našoj profesorici Kristini Brkić, koja je godinama prisutna na manifestaciji Novigradsko proljeće i gdje su se međusobno susretale na različite načine. Poveznice postoje, a za istaknuti je svakako ljubav prema glazbi, likovnoj umjetnosti, Dori Pejačavić kao i prema našem gradu Našicama. Zbog svega toga došlo je do ove lijepe izložbe koju smo tako i nazvali „Dori u čast“. – rekla je Silvija Lučevnjak.

 

„To da volim Našice znaju svi jer sam postao kroz ove godine dosta vezan za grad Našice. Kada sam čuo da ću izlagati na ovakvoj izložbi, dvoumio sam se sa čim da dođem, ali kako sam bio na skladbama i ciklusu „Život cvijeća“ to je bila glavna inspiracija. Kako sam po struci grafičar povezao sam to u jedno jer je ova keramika otisnuta na tako zvanoj papirnatoj glini. „ – rekao je kratko Boris Roce.

 

Uz dugogodišnje iskustvo u likovnoj umjetnosti Mirjna Kajdi Žužić koja je izložila svoje likovne radove u izložbenom salonu kako se bavi i sa poezijom, okupljenim gostima je također pročitala nekoliko svojih radova.

„Zahvalila bih se ovom prilikom ravnateljici Silviji kao i gradonačelniku Krešimiru Žagaru da mi u ovom predivnom ambijentu izlažemo svoje radove. Nadam se da će se i posjetitelji ove izložbe radovati sa nama zajedno jer smo stvarno sa velikim veseljem danas tu sa svojim radovima. Isto tako kao i moj prijatelj Boris, mogu reći da sam stvarno zadovoljna što se nalazim ovdje u Našicama jer ja sam rodom iz Osijeka, a i osjećam se kao Slavonka i ona je moja velika ljubav. Baš zbog toga sam se željela predstaviti kao Slavonska Riječanka. Moji radovi su vezani uz  more i plavetnilo jer je more za mene jedna slavonska njiva u plavom.“

izl2a

Uoči Međunarodnog dana žena uz ovu izložbu, u predvorju salona, članice udruge žena Katarina Zrinski te radionica udruge dijabetičara Našice priredile su isto tako malu izložbu svojih radova.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/3mjesec/9/v1{/gallery}

Pročitajte još