Nogomet – 3. HNL Istok, 29. kolo – Našk – Croatia 2:1 (0:0)

nog23_5_1a

U pravoj prvenstvenoj utakmici, u kojoj su igrači Naška napadali a Croatie se branila i iz kontranapada opasno prijetila, viđen je dobar nogomet. Našičani su pobijedili, iskoristili dvije prigode i osvojili vrijedne bodove. Za cijelu bi se utakmicu moglo reći da je Đakovčane u igri držao vrlo dobri vratar Piplica, u nekoliko navrata spasio ono što se ne da spasiti.

Već u sedmoj minuti susreta mladi se Orešković našao u idealnoj poziciji ali je Piplica na vrijeme istrčao i odbio loptu. Šest minuta kasnije spasio je udarac Ćosića a u tridesetoj minuti Našičani su mu tri puta šutirali i on je svaki puta loptu odbio. Između toga, u sedamnaestoj, Tomaš je s ruba pet metara loptu glavom poslao kraj desne stative.

nog23_5_2a 

I drugo poluvrijeme Našk je krenuo na sve ili ništa. Nakon nekoliko napada za loptu se izborio Horvatek, zavrnuo je u peterac na prvu stativu gdje je nogu postavio Tomaš i Piplica je ovog puta bio nemoćan. To kao da je umrtvilo igru, Našičani igraju oprezno a Croatia, bez pravih prigoda, prijeti do kaznenog prostora. Kapetan Kubaček utakmicu je mogao riješiti u 68. minuti. Predriblao je jednog igrača, vratara i uputio loptu prema mreži no na njegovu žalost Pajić je igrao rukom. Ipak, u 81. minuti, nakon nove gužve u kaznenom prostoru, podiže vodstvo Naška.

nog23_5_3a

Premda se mislilo da je sve gotovo tako nisu mislili Đakovčani. Napali su po lijevoj strani gdje Šulava, u kaznenom prostoru, ruši napadača Croatie a sudac Šušak opravdano pokazuje na bijelu točku. Realizator je Milković, vratar Jambrović tek je vršcima prstiju loptu odbio u mrežu. U zadnjih četiri minute nove stopostotne prigode, u prvoj (87′) Pajić loptu loše šutira a u drugoj oštro upućena lopta Ćosića odbija se od igrača Croatie i odlazi u korner. Do kraja ništa se posebno nije dogodilo, Našičani čuvaju loptu i čekaju sučev zvižduk koji se nakon dvije minute nadoknade i dogodio. Sve u svemu zaslužena pobjeda u utakmici koju se moralo dobiti.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/5mjesec/23c/v1{/gallery}

Gradski stadion. Teren mokar i neravan. Gledatelja 150.

Glavni sudac Nikola Šušak (Valpovo).

Pomoćni suci Davor Vukelić (Vukovar), Ivan Lacović (Donji Miholjac).
Četvrti sudac Ivan Matić (Osijek).
Delegat Milan Bičanić (Andrijaševci).
Strijelci: 1:0 – Tomaš (52), 2:0 – Kubaček (81), 2:1, Milković (84) iz k.u.
Opomenuti igrači: Kubaček, Šulava, Galinec (Našk), Sivrić (Croatia). 

Našk: Jambrović, Orešković (od 53. Šajić), Andraković, Kubaček, Šulava, Galinec, Ćosić, Horvatek, Hvizdak, Tomaš (od 75. Kraljik), Hečimović (od 53. Šundalić).

Trener Branko Marček.

Croatia: Piplica, Tadić, Bešlić, Novoselić, Lovaković, Kerovec, Blažević (od 46. Milković), Kedačić, Lulić (od 80. Bliznac), Sivrić (od 46. Ivanušec.

Trener Damir Lelas.

Igrač utakmice: Mario Kubaček (Našk).

(Foto&Tekst:Srećko Sobodić)

Pročitajte još