Našice – DND Našice obilježio Dane kruha i Dan jabuka

dnd_kruh21_10_1a

Svake godine Društvo “Naša djeca” Našice ispred robne kuće  na svojstven način obilježi manifestaciju Dani kruha – plodovi zemlje i Dan jabuka.

U obilježavanju su im se pridružile odgojiteljice Dječjeg vrtića “Zvončić” iz Našica , učiteljice OŠ Dore Pejačević i kralja Tomislava.

Riječ je o tradicionalnom obilježavanju u suradnji s vrtićem i našičkim pekarama.

Ove godine osim članova DND-a , sudjelovali su i naši najmlađi tj. djeca članovi  dječjeg foruma i likovno – kreativne radionice koji su pripremili prigodnu izložbu  i recitacije povodom Dana kruha. Mnogobrojni su posjetitelji na izložbenim panoima mogli vidjeti dječje crteže rađene različitim tehnikama, a zasigurno je lijepo da se u Našicama događaju ovakve manifestacije koje su podržali mnogobrojni sugrađani. Krušne su proizvode osim pekara donijeli  i članovi DND-a, odgojiteljice te mnogobrojni roditelji, tako da smo napravili prigodnu izložbu pekarskih proizvoda koje je blagoslovio gvardijan Dragutin Bedeničić.

dnd_kruh21_10_2a

Pokazana je cijela lepeza pekarskih proizvoda u suradnji sa sponzorima, pekarama  Papuk, Čočaj, Saša, Kruna, Pec, Viktorija, Blaža, Marijan, Urbarija i Čun iz Feričanaca.

Veliko zanimanje građana privukla je Jesenka koja je djeci i sugrađanima dijelila jabuke i promidžbene materijale,te ih upoznavala s značenjem jabuke kao zdrave i vrlo  učinkovite namirnice u borbi protiv virusa i bakterija.

“Želja nam je bila  uputiti na važnost jabuka, jer kako kaže stara poslovica “Jabuka na dan tjera doktora iz kuće van! Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta-učenika i prirode.” – istaknula je Darija Vlajnić, predsjednica DND Našice.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/10mjesec_a/21a/v1{/gallery}

{module Adsense – Slika – kocka} {module Adsense – Slika – kocka}

Pročitajte još