IN MEMORIAM na Zdravka Petrovića

inmemoriam19_5_2012

Dana 17. svibnja 2012. godine prestalo je kucati srce ZDRAVKA PETROVIĆA iz Šaptinovaca, dragog kolege i prijatelja koji je preminuo nakon duge i teške bolesti.

ZDRAVKO je rođen 08.06.1945. godine. U svojoj ranoj mladosti bavio se športom, praktički do svoje smrti u njemu je bio prisutan. Počeo je s nogometom u domaćoj Iskrici, kasnije i u susjednom Đurđenovcu. Pomalo čudno uz nogomet je volio i šahovske figure pa je tako bio aktivan i u šahovskom klubu Đurđenovac. Nakon nogometne karijere duže vrijeme obnaša dužnost tajnika NK Iskrica, u vrijeme kada su Šaptinovci prvi u regiji imali noćnu rasvjetu.

Budući da je imao afiniteta prema pisanju i praćenju svekolikog športa, s područja današnjih općina Donje Motičine, Đurđenovca, Feričanaca, Koške, Podgorača i Grada Našica, bio je dopisnikom dnevnih novina Glasa Slavonije, Sportskih novosti i Večernjeg lista. Pisao je i u časopisima kao što je Lovački list i dr. Uza sve to treba reći kako je bio i stalni suradnik Radio stanice Našice, od prvih dana njezina osnutka. Usprkos bolesti do zadnjih je dana pratio sportska događanja i tekstove slao u redakcije s kojima nije prestala njegova suradnja.

Osim športa i pisanja velikog broja tekstova treća Zdravkova „ljubav“ bila je folklor u kojem je, uz nastupe, bio član Kulturno umjetničkog društva Jasen iz Šaptinovaca. U tom je društvu bio dugogodišnji predsjednik i organizator brojnih priredbi, ali i odlazaka diljem lijepe naše i inozemstva gdje je promicao običaje svoga kraja.

Sahrana je danas, 19.05.2012. godine, na groblju u Šaptinovcima. Na njegovom se ispraćaju očekuju brojni sportaši i folkloraši, jer Zdravko je svima njima bio veliki prijatelj. Nema kluba i društva u kojima nije bio dobrodošao. Svima njima, i nama sportskim novinarima, ostat će u dragoj uspomeni.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još