Našice – Vježbanjem kroz igru do zdravlja djece

zdravlje19_12_1a

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUdruga „ Fizioterapeut Našice “i  Dječji vrtić „ Zvončić“ Našice  proveli su akciju  pod nazivom „ Vježbanjem kroz igru do zdravlja djece“ u prostoru  sportsko rekreativnog centra Power Gym Našice.

Odlučili smo se u suradnji sa dječjim vrtićem „ Zvončić“ Našice ( skupina Bubamara) nastaviti naše akcije sa djecom te se posvetiti prevenciji raznih deformiteta, prvenstveno kralježnice i želimo kroz ove akcije djeci ukazati na važnost aktivnosti i vježbanja.

Tjelesna aktivnost, kretanje, bavljenje sportom i izbjegavanje nepravilnog sjedenja osnovni su preduvjeti za održanje zdravlja kralježnice  djeteta.

Želimo djeci pružiti priliku da se upoznaju sa fizioterapeutima i metodama vježbi koje se mogu provesti kroz igru, vodeći računa o njihovoj dobi, također da se upoznaju sa našim rekvizitima.

Pokazali smo djeci da  vježbe nisu ništa strašno i da može biti jako zabavno i zanimljivo.

Djeci smo pokazali različite vježbe koje su provodili kroz igru i koje su im bile zanimljive i zabavne, pokušali smo ih zainteresirati za neke jednostavne igre sa našim pomagalima, prije svega, pilates loptama i balans daskama što je djeci bilo urnebesno zabavno.

Posebno zanimljive su Pilates lopte,koje djeca jednostavno obožavaju.

zdravlje19_12_2a

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/12mjesec/19a/v1{/gallery}

Ovo je bila prije svega igra kroz koju smo djecu upoznali sa vježbanjem i našim zanimljivim rekvizitima., nadamo se da je djeci bilo zabavno i zanimljivo i bilo nam je zadovoljstvo raditi sa njima.

Cilj naše udruge je pomoći ljudima u koliko imaju nekakav zdravstveni problem, a pokušavamo se sto više orijentirati na prevenciju raznih bolesti i deformiteta da bi spriječili nastajanje istih.

Iz tog razloga su nam glavni cilj djeca jer sa prevencijom treba krenuti na vrijeme, znači od malih nogu da  bi se na vrijeme prepoznalo i spriječilo nastajanje  deformiteta i bolesti.

Zahvaljujem se dječjem vrtiću „Zvončić“ Našice, posebno ravnateljici Snježani Kanđera,te  odgajateljicama Antoniji Pavlović, Slavici Hettich, Sandri Hećimović koje su nam omogućile da nastavimo sa nizom svojih preventivnih akcija koje provodimo sa djecom, te se veselim i nadam budućoj suradnji.

Također se zahvaljujem Voditelju teretane Power Gym Sebastijanu Reljcu koji nam je omogućio vježbanje u njihovom prostoru,te fizioterapeutima koji su sudjelovali u akciji : Snježani Škorić, Tanji Marić, Slavku Balentiću, Jonatanu Kubeni.

Predsjednik udruge

Gabrijel Hmura, bacc. Physioth.,Bowen terapeut (095/520-9165)
{module Adsense – Slika – kocka} {module Adsense – Slika – kocka}

Pročitajte još

Učitavanje...