Našice – Sigurno u školu s HAK-om

hak1
hak1

Auto-klub „Našice“ i Autoškola ABS PROMET d.o.o. povodom početka školske godine počeli su provoditi preventivno-edukativnu akciju podnazivom SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om.

Cilj akcije je educirati najmlađe učesnike prometa, kako bi bili što sigurniji u prometu a poglavito na putu od kuće do škole.

Ova edukativno preventivna akcija je započela 1. listopada 2015. u osnovnoj školi Dore Pejačević u Našicama, a sljedećih dana nastavit će se i u ostalim školama na našičkom području.

Akcija se provodi s učenicima prvih razreda osnovne škole kako bi ih se upoznalo i upozorilo na moguće opasnosti cestovnog prometa na njihovom putu do škole, te ih se što bolje pripremilo na samostalno sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka.

hak2

U sklopu akcije učenicima su podijeljeni prigodni rekviziti za bolju uočljivost prilikom kretanja do škole, te edukativna bojanka i slikovnica Sa Zebrom sigurno u školu.

Voditelj akcije Danko Trošić, dugogodišnji je predavač u autoškoli koji je s djecom uspio uspostaviti zanimljivu komunikaciju i koji je zaključio kako djeca već mnogo znaju o mogućim opasnostima u prometu, što uče od vrtićanske dobi.

Naglasio je kako upozorenja na opasnosti nikad nije previše, te da svi moramo djelovati kako ne bi bilo stradavanja najmlađih ujedno i najranjivijih u prometu, a Auto-klub „Našice“ će i dalje aktivno raditi na tome.

{gallery width=150 height=88}Slike_tekstovi/2015/10mjesec_a/5/v3{/gallery}

Pročitajte još