Našice – Blagdani bez petardi

policija21_12_1a

I ove godine provodila se operativna akcija MIR I DOBRO s ciljem sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstava te ostalih ubojitih sredstava kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana. Činjenice i dosadašnja iskustva ukazuju da blagdansko raspoloženje u pretjeranoj mjeri potiče nerazboritu uporabu oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava što zna biti kobno, katkad s većim ili manjim posljedicama. Zato valja biti uvijek oprezan i razborit prije uporabe takvih sredstava. 

 

policija21_12_2a

Odjel prevencije PU Osječko-baranjske i Policijska postaja Našice u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Našica provodili su preventivna predavanja pod zajedničkim nazivom BLAGDANI BEZ PETARDI koja su bila usmjerena na sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstava te ostalih ubojitih sredstava. Predavanja su bila namijenjena djeci predškolske dobi dječjeg vrtića ”Zvončić” u Našicama i dječjeg vrtića „Jaglac“ u Đurđenovcu te učenicima od prvog do četvrtog razreda u tri osnovne škole s područja Grada Našica i jednoj osnovnoj školi s područja mjesta Đurđenovac.  
Svrha preventivnog projekta je senzibiliziranje djece predškolske dobi i odgojiteljica dječjeg vrtića, učenika, učitelja i profesora osnovnih škola na probleme zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstava te ostalih ubojitih sredstava. Utjecaj na njihovo pozitivno ponašanje u društvu, obitelji i javnim mjestima.
{module Adsense250X250} {module Adsense250X250}

 

Pročitajte još