Našice je još jednom pokazalo da je Mali grad velikog srca

Sinoć su građani našeg grada ponovno dokazali da je Našice – Mali grad velikog srca. Naime i ove je godine humanitarna manifestacija, 9. po redu, okupila veliki broj posjetitelja koji su podržali humanu inicijativu udruge Dar dobrote.

Pozitivan broj bilježio se i na Sajmu dobrote na kojem su brojni volonteri, članovi našičkih udruga i organizacija predstavili svoj rad i ponudili široku gastro ponudu. U Sajmu dobrote sudjelovali su: Udruga žena Lila, Moto klub Racing, Zajednica žena Katarina Zrinski, Udruga starih športova Slavonac, Društvo “Naša djeca” Našice, Udruga žena Našičko Novo Selo, Gastronomska udruga Našice, predstavnice neformalnog udruženja Druške te obrt tjestenine „Marina”. Najmlađi posjetitelji su mogli uživati u nastupu mađioničara Saše Gerbera kao i u veseloj radionici koje je organizirala Udruga mladih INFO.

Pomoć za Socijalnu samoposlugu

Predsjednik udruge Dar dobrote, organizatora manifestacije, Robert Kresić istaknuo je zadovoljstvo nastavkom održavanja humanitarne akcije Mali grad velikog srca kao i višegodišnji odaziv našičkih udruga te suradnika.

„Ovom manifestacijom želimo osvijestiti naše sugrađane kako ipak postoje oni koji su u potrebi, odnosno da podrže rad naše Udruge i Socijalne samoposluge. Jedan dio sredstava je namijenjen za projekt izgradnje Centra dobrote, projekta kojeg smo pokrenuli ove godine u suradnji s Gradom. Izuzetno mi je drago što se i ovaj put odazvao veliki broj udruga kao i poduzetnika – njih dvadesetak.

Danas imamo i nastup mađioničara Saše Gerbera, radionice za djecu te napuhanac i cilj nam je da djeca budu što više uključena u oavj događaj jer, na kraju krajeva, oni su naši budući volonteri.” – izjavio je Robert Kresić u ime organizatora te dodao da je humanitarni prilog prikupljen na ovoj manifestaciji vjetar u leđa za jesen, koja je poprilično teška što se tiče donacija za Socijalnu samoposlugu.

Uskoro kreće realizacija projekta Centar dobrote

„Već se devetu godinu za redom održava humanitarna manifestacija Mali grad velikog srca koju je pokrenula udruga Dar dobrote na čelu s Robertom Kresićem. Njome se skupljaju sredstva za Socijalnu samoposlugu, a od ove godine i za banku hrane, to jest Centra dobrote. Grad Našice je darovao zemljište za ovaj hvalevrijedan projekt, a on bi se trebao uskoro realizirati.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te je istaknuo kako je ovo savršeni primjer suradnje velikog broja udruga s jednim ciljem – pomoć najranjivijim sugrađanima. „Večeras je ovdje prisutan veliki broj udruga i s ponosom moram reći kako sudjeluju i udruge iz susjednih općina.”

Ines Resler, direktorica Turističke zajednice Grada Našica izrazila je zadovoljstvo velikom posjećenošću te se zahvalila Humanitarnoj udruzi Dar dobrote na odličnoj organizaciji. „Veliko hvala Daru Dobrote na kontinuiranom radu i izvrsnoj organizaciji ove humanitarne manifestacije. Naglasila bih kako imaju potporu Turističke zajednice te da ćemo ih podržati u daljnjem radu. Našice je poznato po tome kako se na svaku manifestaciju odazove veliki broj udruga koje volontiraju, a to se može vidjeti i večeras.”

Uz hladna pića posjetitelji su uživali i u slasnim lepinjama, kuhanom kukuruzu, čobancu, kolačima i kiflicama, a članovi TS Panorama uspjeli su rasplesati publiku.

Stric pivo

Pročitajte još