Našice domaćin Prvenstva Osječko – baranjske županije u šahu za kadete i juniore

U hotelu „Park” u Našicama danas je započelo Prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu za kadete i juniore koje se održava u organizaciji Šahovskog saveza Osječko – baranjske županije i Šahovskog kluba „Slavonac“ Našice. Turniri se igraju u 9 kola švicarskim sustavom s tempom igre 30 minuta + 30 sekundi po potezu.

Osječko – baranjska županija je ove godine Europska regija sporta

Na otvaranju turnira sve nazočne su pozdravili Renato Vince, predsjednik Šahovskog saveza Osječko – baranjske županije i Josip Miletić, zamjenik župana Osječko – baranjske županije koji je otvorio turnir.

„U hotelu „Park” odvija se kadetsko i juniorsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu – 25. po redu kadetsko i 15. juniorsko. Na njemu sudjeluje više od 100 šahista, što je na neki način i na ponos svima onima koji se bave šahom i osobno mi je drago jer je i Šahovski klub „Slavonac” Našice sudjelovao u organizaciji sa Šahovskim savezom Osječko – baranjske županije. Naglasio bih kako je ovo jedno lijepo natjecanje gdje djeca na kraju zimskih praznika imaju prilike podružiti se i pokazati svoje vještine u šahu. Također, naša je županija ove godine i Europska regija sporta, a ovim turnirom promoviramo prije svega rad s mladima. Osječko – baranjska županija dala je podršku ovom natjecanju i financijski, a to ćemo činiti sa svim drugim sportovima i aktivnostima.” – izjavio je dožupan Miletić zaželjevši puno uspjeha mladim šahistima.

Natjecanje završava u nedjelju

Predsjednik Saveza Renato Vince je naglasio kako se očekuju uzbudljive partije s nadom da će natjecanje biti uspješno i u duhu fairplaya.

„Drago mi je da smo se danas okupili u Našicama na 25. kadetskom i 15. juniorskom prvenstvu Osječko – baranjske županije. Taj broj bi bio i veći da se nije dogodila pandemija koronavirusa. Valja napomenuti kako turnir ima nekoliko kategorije natjecanja – juniori do 19 godina starosti dok je kadetski podijeljen u tri kategorije, kadeti do 11 godina, kadetkinje do 11 godina te kadeti i kadetkinje do 15 godina starosti. Igra se švicarski sustav, devet kola, tempo igre je 30 minuta fiksnog vremena uz dodatak od 30 sekundi. Prijavio se zaista veliki broj šahista iz Osječko – baranjske, ali i iz susjednih županija.” – zaključio je predsjednik Vince.

Okupljene je pozdravio Dario Dutina predsjednik Šahovskog kluba „Slavonac” koji je istaknuo zadovoljstvo velikim brojem prijavljenih natjecatelja kao i radom svog kluba čiji je cilj ove sezone ulazak u najprestižniji rang natjecanja Hrvatske šahovske lige. A glavni sudac turnira Zdravko Birovljević te sudci Renato Vince, Slavko Marijančević i Adam Tomaić upoznali su šahiste s pravilima prije početka natjecanja koje završava u nedjelju.

Pročitajte još