Našice domaćin Erasmus + projektu o Arhitekturi

U Gradskoj vijećnici Grada Našica danas je održan prijem učenika i učitelja sudionika projekta Erasmus + Architecture – A Journey Through Time and Space. Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i socijalnu skrb, Danijela Buljan, u ime gradonačelnika izrazila je dobrodošlicu sudionicima Erasmus + projekta iz Poljske, Portugala, Španjolske, Rumunjske i Italije, Tijekom ove mobilnosti Našice je domaćin 20 učenika i 10 nastavnika.

Na prijemu su uz goste sudjelovali i domaćini iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice na čelu s ravnateljem Željkom Filjkom te profesorom Goranom Hajnalom koji je, zajedno s profesoricom Nikolinom Pavlović, koordinator ovog projekta, dok je profesor Ivan Hajek bio zadužen za svu organizaciju u aktivnostima i predavanjima. Ovim prijemom označen je završetak ovog projekta u našem gradu, a razmijenjeni su prigodni pokloni i zahvalnice uz dobre želje za nastavkom uspješne suradnje.

Lijepe uspomene iz Našica

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i socijalnu skrb, Danijela Buljan gostima je srdačno zaželjela dobrodošlicu u Našice te istaknula kako se nada da iz našeg grada nose najljepše uspomene te da će ga u budućnosti ponovno posjetiti.

Profesor Goran Hajnal istaknuo je zadovoljstvo ovom mobilnošću te naglašava da su svi ciljevi projekta uspješno ispunjeni.

“Okupili smo se ovdje u uredu gradonačelnika u Vijećnici da podijelimo certifikate na kraju e-mobilnosti koju smo imali u Našicama u projektu Arhitektura. Projekt je iznimno zanimljiv, a učenici proučavaju arhitekturu raznih zemalja i gradova, te na tu temu projektiraju različite gradove. Tim povodom učenici su napravili maketu grada Našica i podijelili zanimljive ideje. Okupili smo se u nedjelju, početkom tjedna smo imali otvorenje i uvodne aktivnosti kada smo započeli s određenim radionicama. U utorak smo imali zanimljiv izlet u Vukovar i Osijek gdje smo posjetili Vukovarski Vodotoranj i Vučedolski muzej te smo u Osijeku prošetali po Tvrđi. Taj isti dan smo išli u OŠ kralja Tomislava Našice navijati za RK NEXE koji je odigrao fantastičnu utakmicu, a našim gostima priuštili smo napetost do zadnjeg trenutka. U srijedu smo imali iznimno zanimljiva i atraktivna predavanja u školi koja su bila otvorena za javnost. Nakon toga smo išli na izlet u Zagreb gdje smo posjetili Tehnički muzej i Muzej prekinutih veza, te smo proveli smo baš lijepo i kvalitetno vrijeme u Zagrebu. Svi posjeti su bili stvarno zanimljivi, danas tijekom dana imali smo još imali dvije radionice te potom ovu svečanu dodjelu certifikata o sudjelovanju.” – dodao je Goran Hajnal, prof.

Galeriju fotografija možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još