Nakon trijumfa u Francuskoj Gromovi sutra nastavljaju s Hrvatskom ligom

Ne smiruju se reakcije domaćih, ali i stranih medija nakon velikog podviga našičke ekipe u Francuskoj. Apsolutno opravdano, jer hrvatski je viceprvak skinuo skalp drugoplasiranoj francuskoj momčadi, u domovini svjetskih i olimpijskih prvaka, u impresivnoj Arena du Pays d’Aix. I to na kakav način, bombom Halila Jaganjca u posljednjim trenucima utakmice!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEImali su Gromovi siguran bod 13 sekundi prije kraja susreta, ali dogovor za vrijeme time outa bio je da se odradi akcija s križanjem za Halila i da se ugrabi kompletan plijen. I to je pravi, sportski, natjecateljski pristup – pristup koji će razgaliti svakog pravog navijača i potaknuti na dodatnu podršku. Bez kalkulacija, vrlo odlučno i samouvjereno, jer teren je jedino pravo mjerilo vrijednosti, bez obzira na financijsku moć, individualnu kvalitetu ili ulogu favorita “na papiru”. Utakmica na jugoistoku Francuske najbolji je dokaz za to, a reakcija našičkih igrača, trenera, predsjednika, članova uprave i navijača s tribine najbolje svjedoče o istinskim emocijama koje su doslovno eruptirale nakon što je Halil poderao mrežu iza mladog Kalima Zahafa.

Ozljeda Frana Milete

Na žalost, ovoj prekrasnoj sportskoj priči mora se dodati i jedan nimalo lijep trenutak – u 25. minuti utakmice Fran Mileta je teško ozlijedio koljeno, nakon čega je morao biti iznešen s terena i privremeno zbrinut. Još se čeka službena dijagnoza i nadamo se da nije ono najgore, je Fran je standardni igrač RK NEXE-a i reprezentativac. Ozljede su sastavni dio sporta, i protiv toga se ne može, no Mileta je vrlo mlad i sigurno će u najkraćem mogućem roku ponovno na teren. Njegovi su suigrači i u ovoj utakmici pokazali karakter i zajedništvo i pobjedu posvetili upravo njemu.

Lijepu francusku priču Gromovi ostavljaju iza sebe, jer već sutra slijedi nova utakmice. Okrećeu se ponovno domaćem prvenstvu, u 7. kolu “Premijerke” dočekuju ekipu Dubrovnika. Utakmica počinje u 20 sati, no prije toga na teren sportske dvorane OŠ kralja Tomislava izaći će druga našička ekipa.

Naime, s početkom u 16,30 sati bit će odigran derbi susret vodećih ekipa Druge hrvatske rukometne lige istok. Utakmicu 4. kola odigrat će NEXE 2 i Slatina, ekipe koje su do sada ostvarile maksimalan učinak i zasigurno nas očekuje odlična utakmica velikih rivala. Izravan prijenos možete pratiti na YouTube kanalu RK NEXE, dok će utakmica NEXE – Dubrovnik biti na YouTube kanalu HRS-a.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još

Učitavanje...