Najveća hrvatska fišijada u Belom Manastiru

Najveća hrvatska fišijada ove godine održana je jučer, 4. rujna na Trgu slobode u Belom Manastiru. Tradicionalna baranjska manifestacija ponovno je okupila velik broj natjecatelja i posjetitelja koji su mogli ući samo uz prikaz COVID potvrde ili negativnog testa te uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Baranja je gastronomska perjanica naše županije

“Veliko mi je zadovoljstvo što se na ovogodišnjoj fišijadi i u izazovnom vremenu pandemije uspjelo okupiti preko 130 natjecatelja i što se ponovno osjete lijepi mirisi Baranje i Belog Manastira. Uz natjecateljski dio posjetitelji će moći uživati i u izvedbama glazbenih gostiju te sajamskim proizvodima lokalnih udruga i proizvođača. Fišijada je je naš grad izdigla u marketinškom i gastronomskom smislu jer smo dobili priliku predstaviti široj javnosti značaj ribe, domaće začinske paprike i tradicije ovog kraja.” – kazao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

Manifestaciji je nazočio i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Mato Lukić koji je čestitao organizatorima na uspješnoj organizaciji.

“Fišijada je jedan od najprepoznatljivijih događaja u Osječko – baranjskoj županiji i izuzetno mi je drago da se i ove godine održava, unatoč epidemiološkim ograničenjima i nešto manjem broju natjecatelja nego ranijih godina. Baranja je gastronomska perjanica naše županije i važan čimbenik razvoja jer svojom ponudom postaje razlog dolaska u destinaciju.” – istaknuo je Lukić.

Pročitajte još