Najljepša šetnica u Hrvatskoj dobila je još 840 novouređenih metara

Osječka Promenada, najljepša šetnica u Hrvatskoj, dobila je još 840 metara novih prekrasno i kvalitetno uređenih metara. Uređeni su tako obaloutvrda, šetnica, biciklistička staza i drugi sadržaji na desnoj obali Drave od početka Donjogradske obale do Trga Nikole Tesle. U ovaj projekt Hrvatske vode su uložile 35 milijuna kuna, Grad Osijek je sudjelovao kroz komunalnu opremu i zelenu infrastrukturu, a izvođač radova je zajednica izvođača radova – Hidrogradnja d.o.o., Osijek Koteks d.d. i Vuka d.d., svi iz Osijeka.

Novouređeni dio šetnice i obaloutvrde jučer (11. rujna 2022. godine) otvorili su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

„Izuzetno mi je drago što otvaramo treću poddionicu osječke Promenade upravo na Dan Gradske četvrti, koji čestitam svim Donjograđankama i Donjograđanima. Ovo je zajednički projekt Hrvatskih voda i Grada Osijeka, uz podršku Osječko – baranjske županije na čelu sa županom Ivanom Anušićem, a svi možemo biti ponosni ovim što danas vidimo u Donjem gradu. Naravno, ne ulažemo samo u Donji grad nego i u sve ostale mjesne odbore i gradske četvrti.” – rekao je gradonačelnik Ivan Radić. Naglasio je da je riječ o jednom od najvećih projekata na području Grada Osijeka, a ukupna vrijednost sve tri poddionice (od Željezničkog mosta do vojarne Vrbik) iznosi 100 milijuna kuna, s tim da je prva poddionica završena, sada i treća, a u tijeku su radovi na drugoj poddionici.

Posađeno je više od 300 drveća samo na ovom dijelu

„Grad Osijek je specifičan i jedinstven grad po mnogim sadržajima, a osobito po svojoj prekrasnoj šetnici, najdužoj šetnica uz rijeku koja prolazi cijelim gradom, što je posebna vrijednost. Čestitam i zahvaljujem gradonačelniku i direktoru Hrvatskih voda na susretljivosti i želji da zajednički napravimo nešto kvalitetno i radimo projekte koji su ne samo na dobrobit Grada Osijeka nego cijele naše regije, a jedan od projekta je upravo ovaj. Projekt je prekrasan i specifičan, brine i o zaštiti okoliša te je posađeno više od 300 drveća samo na ovom dijelu. Šetnica uz biciklističku stazu i krasno uređenu obalu rijeke Drave daje potpuno novu vizuru grada Osijeka i stavlja ga među najljepše gradove Hrvatske i Europe.” – kazao je župan Ivan Anušić te čestitao stanovnicima Donjeg grada Dan njihove Gradske četvrti.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković naglasio je kako se u zajedništvu Grada, Županije i Vlade RH realizira projekte. „Nakon više od pet godina radova spojili smo Donji grad s drugim dijelovima gradske šetnice, no ovo nije samo šetnica nego će pridonijeti boljoj obrani grada od poplava, a rekonstruirana je i kanalizacija. Praktično smo se odmakli 12 do 15 metara prema rijeci Dravi te tako omogućili da praktično „provučemo“ i sjeverni kolektor Grada, što je isto tako vrijedna investicija. Iduće godine očekujemo dovršetak radova i potpuno spajanje šetnice između Gornjeg i Donjeg grada.” – poručio je Zoran Đuroković.

Pročitajte još