Najbolje sportašice, sportaši i sportski kolektiv Grada Našica za 2023. godinu

Jučer, 22. 3. 2024. godine, je u Društvenom domu Zoljan, a u organizaciji Športske zajednice Grada Našica održano svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Našica za 2023. godinu na kojem je Rukometni klub NEXE dobio nagradu za najuspješniji sportski kolektiv. Brojnim sportašicama i sportašima te uglednim gostima dobrodošlicu je u ime organizatora svečanosti poželio predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

Predsjednik Antolović je izdvojio 2023. godinu kao vrlo uspješnom za brojne našičke sportske klubove i udruge, koji su postizali iznimne rezultate, pa je to ujedno bila i prigoda prisjetiti se nekih te nagraditi one najbolje. Također, sve prisutne su pozdravili dožupan Osječko – baranjski Josip Miletić i gradonačelnika Grada Našica Krešimir Kašuba izdvojivši ovu godinu kao iznimno važnu za našu županiju, ali i Našice. Naime, Osječko – baranjska županija nosi titulu Europske regije sporta za 2024. godinu što je rezultat kontinuiranog ulaganja u sport, sportsku infrastrukturu, velike sportske priredbe te školski i akademski sport, a ove su godine izdvajanja iz Proračuna dodatno povećana.

Nakon pozdravnih govora uslijedila je dodjela nagrada – Trofej „Pavo Jurina” koji se dodjeljuje mladim perspektivnim sportašima dobili su Maša Grahovac, Marta Varkonji i Lara Abramović, članice Karate kluba NEXE, Fran Miličević, član Šahovskog kluba „Slavonac” Našice, Tina Lešić i Nera Galić iz Taekwondo kluba Našice, Ivan Vučemilović i Matija Bilić, članovi Teniskog kluba Našice, članice Ženskog odbojkaškog kluba Našice Lana Prodanović i Ana Tara Gelenčir, Petar Barišić i Šimun Košturjak, članovi Rukometnog kluba NEXE te Domagoj Vukić, član Nogometnog kluba NAŠK. Nagrade su uručili Marko Sertić, izvršni dopredsjednik Rukometnog kluba NEXE, Vesna Vučemilović i Vanja Prošić, vijećnici Županijske skupštine Osječko – baranjske županije te predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar.

Gromovi i ove godine odnijeli titulu najuspješnijeg sportskog kolektiv Grada Našica

Najboljim sportašem s invaliditetom proglašen je Slavko Nekić, član Športske udruge tjelesnih invalida, dok su priznanja za iznimne rezultate postignute na državnoj i regionalnoj razini dobili Antonio Erić, član Auto kluba Panonija, Hrvoje Tržić, član Planinarskog društva Krndija, Dražen Stanić, član Stolnoteniskog kluba Našice, Paula Smolčić, članica Teniskog kluba Našice, a nagrade je predao predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović.

Seniorska momčad RK NEXE-a u sezoni 2022./2023. osvojila je titulu viceprvaka Hrvatske, a u EHF Europskoj ligi našički su Gromovi ostvarili plasman u četvrtfinale gdje su zaustavljeni od Bundesligaša Frisch Auf Göppingena. Mladi vratar Dominik Kuzmanović postao je standardni vratar hrvatske rukometne reprezentacije, a uz njega su pozive u nacionalnu vrstu dobivali i Luka Moslavac i Gianfranco Pribetić. Nagradu za najuspješniji sportski kolektiv Grada Našica izvršnom dopredsjedniku kluba Marku Sertiću uručio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba. Nagrade su dobili Petra Vidović, članica Šahovskog kluba Slavonac, kao najbolja sportašica te vratar RK NEXE-a Dominik Kuzmanović koji je proglašen za najuspješnijeg sportaša u 2023. godini.

Za izniman doprinos razvoju sporta nagrada je posthumno dodijeljena doktoru Hrvoju Šimiću, a nju je, u ime Sportske zajednice Osječko – baranjske županije, uručio dožupan Josip Miletić supruzi preminulog Hrvoja Valeriji Šimić.

Našice nastavlja davati punu podršku svim sportskim kolektivima s područja Grada

Dobitnicima te svim sportašicama i sportašima prigodnu je čestitku uputio gradonačelnik Kašuba izrazivši zadovoljstvo što u Našicama djeluje i marljivo radi jako veliki broj sportašica i sportaša, posebice mladih. Gradonačelnik je u svom obraćanju naglasio kako će Grad i dalje davati punu podršku svim sportskim kolektivima i njihovim članovima jer su upravo oni najveći i najglasniji promotori Grada Našica. Ovu svečanost je zatvorio popularni glazbenik Igor Delač, a galeriju fotografija s jučerašnje dodjele možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još