Najava izložbe – Povijest našičke rock scene

povijest nasicke rock scene

povijest nasicke rock scene

Zavičajni muzej Našice, Udruga KLAN i Turistička zajednica Grada Našica sa ponosom Vas pozivaju na  otvorenje izložbe „Povijest našičke rock scene“ 29. siječnja 2016. godine u 19:00 sati u izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice (Dvorac Grofova Pejačević).

Povodom Noći Muzeja, Zavičajni muzej Našice kao i svake godine otvara svoja vrata tako da će posjetitelji do 01:00 ujutro moći besplatno razgledati i upoznati dvorac, život i djelovanje Dore Pejačević, Hinka Juhna, Isidora Kršnjavoga (U spomen sobi Isidora Kršnjavoga za ovu priliku bit će posebno izloženi predmeti koji povezuju obitelj Kršnjavi i biskupa J. J. Strossmayera) te ostale stalne postave na temu povijesti našičkog zavičaja, sve uz zvuk našičkog rocka!

povijest nasicke rock scene plakat

Nakon otvorenja izložbe, u 20:00 sati u prostorima Hotela Park Našice očekuje vas uz prigodan video dokumentarac o našičkoj rock sceni i druženje s nekima od najkultnijih našičkih sastava:

PUT NA ISTOK – jedan od najlegendarnijih našičkih rock bandova  iza kojega stoje stotine i stotine nastupa. Kroz ovaj band protutnjali su brojni našički glazbenici. Formirani početkom 70-ih, gotovo pa neprekidno sviraju i nastupaju do danas, što ih čini i najdugovječnijim našičkim sastavom.

DORA – iako okupljeni u još u prvoj polovici 80-ih godina pod drugim imenom, grupa Dora se pojavila početkom 90-ih i od onda neprestano šire rock zvuk u Našicama sa svojim kvalitetnim obradama . Bilježe stotine nastupa, a 2013. godine osvajaju nagradu na Fender Music awards za izniman doprinos hrvatskoj rock glazbi.

COOKIE – našički rock band okupljen 1976. godine na krilima novog vala. Ovaj našički bend bilježi brojne nastupe diljem cijele Hrvatske, a 2011. godine u izdanju Croatia Recordsa snimaju album „Prijatelji Moji“.

KREJZI DOGZI – iako novo ime na našičkoj sceni, glazba koju izvode je poznata svima. Ova osebujna trojka izvodi stvari od najpoznatijeg i najutjecajnijeg našičkog banda iz 90-ih godina – Kukuriku Streeta!

PUT NA ISTOK – Kultna četvorka je u 70-ima stvorila najlegendarniji našički rock band. Za ovu priliku okupila se legendarna originalna postava koja je probijala led i udarila temelje modernoj našičkoj rock sceni – Edo, Frola i Sure, pojačani sa Dražom i upotpunjena sa D. Hunjetom koji mijenja još jednu našičku na žalost preminulu legendu  – Kiflu.

CHURCH OF THE GOLDEN AKACH – akustično vokalni rock sastav sastavljen od nekoliko iskusnih našičkih glazbenika na svojim nastupima izvodi neke od najpoznatijih svjetskih rock hitova.

LORDOVI – grupa koja je žarila i palila u Našicama u drugoj polovici 60-ih godina 20. stoljeća okupila se također samo za ovu priliku da pokaže kako je nastajala našička rock scena!

Pročitajte još