Mali humanitarci dobili zahvalnice Udruge OLL Hrvatske Čakovec i Policijske uprave osječko – baranjske

Tijekom 2020. i 2021. godine Mali humanitarci 6.d razreda i razrednica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice proveli su nekoliko humanitarnih akcija za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske Čakovec (OLL) te prikupili više od 220 kg plastičnih čepova. Akcije provode već osam godina, a u tom su razdoblju Udruzi donirali više od 3000 kg plastičnih čepova. Udruga i Policijske uprave osječko – baranjske im je uručila prigodne zahvalnice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEVrijednost jednog kilograma čepova je 1.50 kn

Udruga  OLL iz Čakovca od 2013. godine organizira akciju pod nazivom  „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, a cilj je pridonijeti poboljšanju života oboljelima od leukemije i limfoma kupnjom skupih lijekova i medicinskih pomagala. U ovaj projekt priključuje se sve veći broj vrtića, osnovnih i srednjih škola, fakulteta, učeničkih domova, trgovačkih lanaca, građana i kompanija u cijeloj Hrvatskoj. Tijekom jedanaest godina prikupljeno je 230000 kg plastičnih čepova. Vrijednost jednog kilograma čepova je 1.50 kn. Osim humanoga djela, prikupljanjem plastičnih čepova činimo dobro našem okolišu.

Osim Malih humanitaraca, u akciji prikupljanja sudjelovali su učenici, djelatnici škole, roditelji, Udruga dijabetičara Našice, SŠ Isidora Kršnjavoga Našice, obitelj Brus iz Našičke Breznice i drugi sugrađani. Plastične čepove prikupljali su tijekom održavanja festivala Dani slavonske šume. Humanitarci zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i pritom pomogli u kupnji skupih lijekova, a posebno Zoranu Mašiću za prijevoz čepova do Policijske postaje Našice te kontakt policajcu Stjepanu Prišću i policijskom službeniku za prevenciju Jerku Bešliću za prijevoz plastičnih čepova do Policijske postaje Osijek.

Pročitajte još

Učitavanje...