Načelnik Goran Đanić u Stipanovcima otvorio radove na izgradnji tlačnog cjevovoda

U mjestu Stipanovci prigodno su otvoreni radovi na izgradnji tlačnog cjevovoda sanitarno – fekalne odvodnje. Nastavak je to dugogodišnjeg projekta Općine Podgorač s ciljem osiguravanja bolje kvalitete života, ali i čišćeg življenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENastavak radova na kanalizacijskom sustavu Općine Podgorač

Radove je prigodnim obraćanjem otvorio načelnik Općine Podgorač Goran Đanić uz isticanje kako se već dugi niz godina radi na izgradnji kompletnog sustava kanalizacije Općine Podgorač.

„Nakon dugo godina projektiranja, stekli su se svi preduvjeti za početak izgradnje kanalizacijskog sustava Općine Podgorač, naselja Stipanovci. Uz to u tijeku je projektiranje pročišćivača otpadnih voda u mjestu Podgorač, koje će uskoro biti završeno, pa je sljedeći korak prijava natječaja za njegovu izgradnju. Vrijednost ovih radova je 1,8 milijuna kuna, naši najveći partneri su Hrvatske vode i Našički vodovod d.o.o.” – rekao je općinski načelnik Goran Đanić istaknuvši kako je ovo velik investicijski događaj za cijelu Općinu Podgorač.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje kanalizacijskog sustava iznosit će 3 milijuna kuna, što samo govori o važnosti investicije. „Očekujemo da će ovaj dio cjevovoda biti u funkciji do kraja ljeta 2022. godine, no sve ovisi o nabavi materijala i vremenskim uvjetima. Siguran sam da ćemo s ovime podići standard življenja mještana, podjednak u svim naseljima naše Općine. Cilj nam je osigurati čisto življenje bez zagađivanja na području cijele Općine Podgorač.” – dodao je načelnik Đanić.

Općina Podgorač bit će među rijetkima koje imaju pročišćivač

Predsjednik Uprave Našičkog vodovoda d.o.o. Oto Dudjak istaknuo je kako će izgradnjom pročišćivača otpadnih voda Općina Podgorač biti među rijetkim općinama u cijeloj Hrvatskoj koja ga posjeduje.

„Što se tiče projekata na području Općine Podgorač vodoopskrba svih kućanstava je riješena, sad je na redu osigurati odvodnju svakom kućanstvu. Sve to izuzetno je važno za standard života. Do kraja godine završit će se projektiranje pročišćivača otpadnih voda u mjestu Podgorač na koji će se spojiti kanalizacijski sustav Podgorača i mjesta Stipanovci, a tijekom vremena i mjesta Razbojište. Za naselja Bijela Loza, Poganovci i Budimci vidjet ćemo kada projektanti predlože rješenje kako će se izvršiti pročišćavanje, jer tamo, također, trebamo izgraditi kanalizacijski sustav odvodnje.” – rekao je Oto Dudjak, predsjednik Uprave Našičkog vodovoda d.o.o..

Po završetku obraćanja, načelnik Goran Đanić zajedno s predsjednikom Uprave Našičkog vodovoda d.o.o. Otom Dudjakom, te vijećnicima Općinskog vijeća Općine Podgorač je obišao radove.

Pročitajte još