Večeras Gromovi idu po četvrtfinale EHF Europske lige!

Završene su i posljednje pripreme za večerašnju utakmicu koja će s početkom u 18,45 sati biti odigrana u rasprodanoj dvorani Sportskog centra “Boro Čurlevski” u Bitoli. U knock-out fazi EHF Europske lige snage će još jednom odmjeriti Eurofarm Pelister i NEXE, a mjesta u četvrtfinalu ima samo za jednu momčad.

Iskreno se nadamo da će to biti Gromovi, kojima bi to bilo drugo četvrtfinale u eurpskim natjecanjima. U sezoni 2017./2018. samo ih je jedan pogodak dijelio od plasmana na Final Four, na žalost dalje je prošao berlinski Füchse.

Svi igrači su spremni za utakmicu

Večeras će domaća ekipa imati prednost svog terena i fantastičnu podršku vjernih navijača, no optimizma i samopouzdanja ne nedostaje ni u našičkoj momčadi. Svi su igrači zdravi i spremni za tekmu protiv vrlo dobre domaće ekipe, itekako svjesni “težine” današnje utakmice.

“U Našicama smo odigrali “prvo poluvrijeme” i večeras nas čeka uzvrat, jako teška utakmica, svi smo svjesni kakav će biti ambijent u dvorani. Čuli smo da su ulaznice za sutrašnju utakmicu rasprodane jako brzo, ali svakom igraču bio trebalo biti pravo zadovoljstvo igrati u takvom ambijentu i to bi trebao biti i naš dodatni motiv. Vidjelo se već u prvoj utakmici da su obje ekipe u odličnoj formi, mi smo nakon dugo vremena konačno kompletni, u ekipu se vratio i Janko Kević, tako da će trener imati slatke brige oko sastavljanja momčadi. Bez obzira tko će biti u susastavu, sigurno će dati sve od sebe, znamo da možemo pobijediti, pokazali smo to u puno utakmica u ovoj sezoni. Svjesni smo činjenice da je ovo možda i najvažnija utakmica u ovoj sezoni, koja nam omogućava plasman među osam najboljih ekipa EHF Europske lige i mislim da neće biti nitko sretniji od nas ako prođemo dalje.” – izjavio je Kapetan momčadi Saša Barišić Jaman.

U ekipu se nakon oporavka od ozljede vraća Janko Kević

I trener Branko Tamše se osvrnuo s nekoliko riječi na večerašnju utakmicu. “Imali smo dug i naporan put do Makedonije, ali na to smo se pripremili i krenuli jedan dan ranije nego obično. Ulog je velik, možemo ostvariti plasman u četvrtfinale što bi za naš klub bio ogroman uspjeh. Za sada sve ide kako treba, igrači su u dobrom zdravstvenom stanju, poveli smo na put 19 igrača i u dogovoru s članovima stručnog stožera danas ćemo uoči utakmice odlučiti kojih će 16 igrača istrčati na teren.

Iskreno želim da u paklenoj atmosferi dvorane u Bitoli, koju će sigurno pripremiti domaći navijači Škembari, moji igrači ostanu hladne glave i vrućeg srca i da ispoštuju sve ono što smo dogovorili i za što smo se pripremali na treninzima. Siguran sam da i ovdje u Makedoniji možemo odigrati dobru utakmicu, pogotovo što smo svjesni da nakon prve utakmice u Našicama ima još dosta prostora za napredak i poboljšanje u našoj igri. Naš prvotni plan je da se igrači čim prije naviknu na bučnu atmosferu koja će potrajati svih 60 minuta i da pokušamo nametnuti naš ritam i stil igre koji nas krasi tijekom cijele sezone. U ekipu se nakon oporavka od ozljede vraća Janko Kević, izuzetno kvalitetan igrač s ogromnim iskustvom, gotovo sam siguran da će biti u ekipi i zaigrati. Domaćoj ekipi se vratio Josip Perić i to će sigurno biti još jedna opasnost za nas jer će Pelister imati još jednog igrača više u rotaciji, ali pripremili smo se dobro, proučili smo sve njihove igrače. Atmosfera će biti jako bučna, domaći će navijači pjevati i bodriti svoju ekipu i to je odlično za rukomet. Ovaj ambijent svakako treba doživjeti, zbog toga treniramo i radimo, nadam se da će igrači uživati u toj atmosferi, ali da će im to biti i dodatan poticaj da daju svoj maksimum”.

Utakmicu možete pratiti u izravnom TV prijenosu na Sportskom kanalu Arena Sport 1.

Sretno Gromovi!!

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još