Na sjednici Vlade potvrđeno 2 milijuna kuna pomoći za sabirališta mlijeka

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj u srijedu, 24. studenog 2021. godine, donijela Program potpore za uređenje sabirališta mlijeka za koji je u 2022. godini osigurano 2 milijuna kuna u okviru Državnog proračuna RH te prihvatila Prijedlog zaključka Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva poljoprivrede RH i Ministarstva poljoprivrede Republike Kazahstana o suradnji u području poljoprivrede.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPotpora iz ovoga Programa isplaćivat će se kao potpora male vrijednosti

Navedenim Programom nastoji se osigurati opstanak što većeg broja sabirališta mlijeka te tako utjecati na opstanak proizvodnje mlijeka na malim gospodarstvima u ruralnim područjima, a cilj Programa je pružanje financijske pomoći subjektima u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla koji imaju registrirane objekte za sabiranje mlijeka radi prilagodbe uvjetima i prelazak u kategoriju odobrenih objekata u poslovanju s hranom.

Prihvatljive aktivnosti sufinanciranja u okviru Programa su između ostalog kupnja kontejnera s infrastrukturom, građevinski radovi i uvođenje infrastrukture, kupnja laktofriza te projektna dokumentacija za registrirano sabiralište. Potpora iz ovoga Programa isplaćivat će se kao potpora male vrijednosti, pri čemu je sufinanciranje moguće ostvariti u najvišem iznosu od 100 tisuća kuna po prihvatljivom korisniku.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Pročitajte još

Učitavanje...