Našice – “Poštujte naše znakove” – Edukacija najmlađih

policija19_9_1a

S početkom nove školske godine 2012./2013. MUP RH počeo provoditi akciju pod nazivom “Poštujte naše znakove” kojoj je glavni cilj sigurnost djece u prometu, a posebice djece koje su sa početkom nove školske godine krenuli iz vrtića u prvi razred osnovne škole.

Uz regulaciju prometa u blizini pješačkih prijelaza, zajedno sa učenicima u školskoj prometnoj jedinici, jedan dio akcije “Poštujte naše znakove” odnosi se i na susret s djecom učenicima prvih razreda osnovnih škola, u njihovim razredima, kojom prilikom se pokušava uspostaviti prijateljski odnos na relaciji djeca – policijski službenik te uz kratku radionicu i edukaciju stvoriti veću sigurnost djece, posebice prvih razreda osnovnih škola u prometu.

policija19_9_2a

Policijski službenici za prevenciju i kontakt policajci Policijske postaje Našice prilikom provođenja akcije u osnovnim školama na području Policijske postaje Našice djeci ukazuju na pravilno snalaženje i ponašanje u prometu, kao i usvajanje neophodnih i najosnovnijih znanja, pravila i navika o ponašanju u prometu i razvijanja osnovnih sposobnosti snalaženja u prometu. Također policijski službenici učenike prvih razreda daruju prigodnim darovima, tj. školskim priborom korisnim za pohađanje škole.

Provođenjem akcije “Poštujte naše znakove” obuhvaćeni su svi prvi razredi osnovnih škola na području Policijske postaje Našice kojom prilikom se nastavlja surađivati i raditi na sigurnosti djece i prijateljskom odnosu policijskih službenika s djecom iz vrtića te osnovne i srednje škole.

policija19_9_3a

policija19_9_4a

policija19_9_5a

Marko Marić – Policijska postaja Našice, Policija u zajednici

Pročitajte još