Našice – Orahovica – Najava projekta – Učimo od najboljih

Najava projekta - Učimo od najboljih

Opći ciljevi: motiviranje mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, povezivanje obrazovnih institucija i privatnog sektora, razvijanje poduzetničkog duha kod učenika, razvijane timskog rada.

 

S ciljem podizanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova, a time i jačanja ukupne turističke konkurentnosti Hrvatske, Ministarstvo turizma u svibnju odjavilo je javni poziv za sufinanciranje troškova izrade projekta pod nazivom “Promocija zanimanja 2013.”

 

Dogovoreno je partnerstvo s Srednjom školom iz Orahovice te pripremljen zajednički projekt Učimo od najboljih koji je uz drugih 14 srednjih škola i dobio tražena financijska sredstva. Odlučili smo se za aktivnost razvijanja trening centra za kadrove u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno planirane su dvije radionice u kojima će 10 učenika naše škole i 10 učenika orahovačke škole te njihovi stručni učitelji imati prilike upoznati novitete u gastronomiji i slastičarstvu kroz demonstraciju s praktičnim radom.

Prva radionica bit će 18. rujna u orahovačkoj srednjoj školi s temom: Finger food, dok će se druga održati 19. rujna u našičkoj srednjoj školi pod nazivom: Dekoracije od vučenog šećera i čokolade. Svaka radionica trajati će 5 sati. Voditelj radionica je Saša Bešlić, naš bivši učenik, sada zaposlen kao glavni šef kuhinje u opatijskom hotelu. Radionice će se snimati te će se napraviti promotivno-edukacijski film. Film ćemo iskoristiti u promotivne svrhe – predstavljanje struke učenicima 8. razreda, odnosno za motivaciju mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja. Dobro će poslužit i nastavnicima kao nastavni materijal za potrebe nastave. Projekt koordinira aktiv ugostiteljstva s projektnim timom škole.

Pročitajte još