Našice – Nexe peti puta viceprvak Hrvatske

nexeprvak1 6 1d

Nexe – Karlovac 32:29 (17:17)

Karlovac – ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 300. Suci Igor Barle, Saša Vučić (Zagreb). Nadzornik Mensur Seferović (Zagreb).    

Nexe: P. Lelić, Kozina 5, Bureš, Eter 3, F. Lelić 2, Varvodić, Knez, Slišković 4, Pivac (10 obrana), Vujić 5, Hajmiler, Tomić 4, Božić-Pavelić 3, Šunjić (6+2 obrana), Obranović 3, Ivić 3. Trener Kasim Kamenica.

Karlovac: Borozan, Cindrić 6, Huljina 4, Ribar, M. Štrucelj 1, Rački 5, Smojver 1, Požega 1, D. Štrucelj 5(1), Hadrović 3, Obranović, Batinić 3, Karić (15+2 obrana), Glumac. Trener Miodrag Višnić.  

Sedmerci: Nexe 0/4. Karlovac 2/4.

Isključenja: Nexe 2 minute (Kozina). Karlovac 6 minuta (Huljina, M. Štrucelj, Smojver).

Igrač utakmice: Krešimir Kozina (Nexe).

Utakmicom Nexea i Karlovca završena je još jedna sezona našičkog rukometa, peti puta zaredom Nexe je odmah do neprikosnovenog državnog prvaka. U završenoj Ligi za prvaka ostvario je šest pobjeda, jednom (s Porečom) igrao neodlučno i tri puta izgubio.

Da nije bilo poraza od Dubrave sve ostalo bilo je očekivano.

Nakon teške utakmice s Porečom u srijedu, u kojoj je obranjena titula viceprvaka Hrvatske, bilo je malo vremena da se momčad odmori i što spremnija uđe u susret s čvrstim Karlovčanima. No i takvi nisu dozvolili iznenađenje i ligu su zaključili pobjedom. Bila je to utakmica koju je samo trebalo „odraditi“ što su na najbolji način učinili. Prvo su poluvrijeme prepustili inicijativu Karlovčanima koji su vodili (imali +4) od početka pa do poravnanja Kozine na isteku tridesete minute.

nexeprvak1 6 1b

Drugi dio slika se promijenila, uloge su malo, ali za pobjedu dovoljno, promijenjene. Nexe prelazi u vodstvo (najviše +3) ali uporni Karlovčani ne posustaju. Trener Kamenica, koji po nekim pričama napušta kormilo Našičana, u igru uvodi sve igrače osim vratara Lelića i mladog Hajmilera, koji je zamijenio pocrvenjelog kapetana Mrđenovića. To je bila prevaga u igri s Karlovčanima, od kojih neki nisu mogli izdržati nametnuti im ritam. Istina dva puta uspijevaju poravnati, na samom početku (20:20) i osam minuta (26:26) prije kraja drugog poluvremena. Zaslužena pobjeda Nexea u utakmici koja praktički o ničem nije odlučivala.

U redovima Nexea vrlo dobri vratari Pivac i Šunjić (skinuo dva sedmerca), uz stopostotni učinak Kozine, Etera i Božić-Pavletića. Kod Karlovčana odličan Karić sa sedamnaest obrana od čega dva sedmerca. 

nexeprvak1 6 1c

Pročitajte još