Našice – Od sada digitalni rendgen i u našičkoj bolnici

Našice – Od sada digitalni rendgen i u našičkoj bolnici

Danas je u bolnici u Našicama na odjelu radiologije pušten u pogon pola milijuna vrijedan digitalni rendgen uređaj.

 

Ovom svečanom otvorenju je uz ravnatelja Opće županijske bolnice Našice Hrvoja Šimića, rukovoditelja Odjela radiologije dr. Zorka Šimunića, djelatnika bolnice bio prisutan i Osječko – baranjski dožupan Željko Kraljičak.

 

Sredstva za nabavku ovog uređaja su osigurana iz decentraliziranih funkcija Osječko-baranjske županije u iznosu od 520.000 kuna.

 

Kako je naglasio ravnatelj Šimić „Ovom digitalizacijom rendgena smo uz smanjenje doze zračenja koju prima pacijent, postigli veću brzinu, preciznost, a uspjeli smo znatno uštedjeti na filmovima i kemikalijama. Dosadašnji troškovi su godišnje iznosili oko 280.000 kuna , a od sada bi se samo na osnovi ove digitalizacije uštedjelo svake godine minimalno 200.000 kuna, jer je cijena filmova i njihovo razvijanje za razliku od diskova znatno veća. Po tome se lijepo vidi kako će ova investicija od 520.000 kuna sama sebe otplatiti već u roku od nešto više od dvije godine. Uz sve to, svaki će pacijent dobiti disk koji će moći dalje koristiti čak i na svom osobnom računalu dok će bolnica zahvaljujući ovom uređaju zadržati visoku razinu medicinskih usluga.„

Doktor Zorko Šimunić

Doktor Zorko Šimunić je rekao kako će ovaj novi uređaj ubrzati rad, smanjiti zračenje pacijenata te napraviti značajnu uštedu na potrošnom materijalu. „Ovaj digitalni rendgen je naravno za našičke pacijente, ali i za 40 do 50 posto  onih pacijenata koji dolaze iz Belišća, Valpova, Đakova, Donjeg Miholjca, Orahovice, Požege i drugih mjesta u blizini Našica“

 

Dožupan Kraljičak je pri otvorenju u rad digitalnog rendgen uređaja čestitao svima te je istaknuo da našička bolnica prati europske trendove što raduje Županiju. Isto tako naglasio je kako Osječko – baranjska županija podržava ovakve razvojne projekte te da je u proteklih 10-tak godina županija uložila gotovo 50 milijuna kuna u našičku bolnicu.

Ulaganje u bolničku telefoniju

digitalizator15 2 3aRazvoj napredne tehnologije koji je bolnica pokrenula, nije uzaludan posao. Nakon najsuvremenijeg informatičkog sustava, preostaje digitalizacija bolničke telefonske centrale. “Nova informatička mreža omogućuje distribuciju digitalnih snimki sa rendgena na svaki odjel bolnice, a ne treba naglašavati da bez dobre dijagnoze nema dobrog liječenja”, kaže dr. Šimić i nastavlja: – Postavljanjem informatičke mreže stekli smo uvjete i za napredovanje telefonije. Naime, pred uvođenjem smo digitalne telefonije koja će donijeti uštedu na mjesečnom telefonskom računu.

Ravnatelj bolnice, dr. Hrvoje Šimić zadovoljan je što je konačno riješeno i višegodišnje problematično parkiranje u Zagrebačkoj ulici.

– Kao ravnatelj, gradski vijećnik i predsjednik Vijeća mjesnog odbora zatekao sam pitanje Zagrebačke i obećao sam da ću ga riješiti i drago mi je da sam to obećanje ispunio. Naime, jučer je, nakon niza administrativnih i proceduralnih poteškoća, župan potpisao akt kojim se omogućava potpisivanje ugovora o ustupanju zemljišta u vlasništvu bolnice i Doma zdravlja Gradu Našicama kako bi mogao urediti parkiralište i dio Zagrebačke ulice. Drugi potpisani akt odnosi se na pravo građenja na zemljištu, a koje bi izvršio Grad, a koji bi nakon toga naplatu parkiranja vršio u roku 10 godina. Nakon toga, parkiralište bi Grad ustupio bolnici i Domu zdravlja besplatno. Riječ je o određenoj nagodbi između Županije, vlasnika bolnice i Doma zdravlja i Grada Našica u želji da se na obostrano zadovoljstvo riješi prsten oko bolnice”, izjavio je dr. Šimić.

{module Adsense 468×60 Slika i tekst}

Pročitajte još