Našice – Gradonačelnik posjetio učenike 5.d razreda Osnovne škole kralja Tomislava

Našice – Gradonačelnik posjetio učenike 5.d razreda Osnovne škole kralja Tomislava

Mnogi ne znaju za neke osobe i skupine koje brinu da u našem gradu život bude ljepši i sigurniji, te ugodniji onima kojima životni uvjeti nisu kakve bi htjeli imati. Jedna od takvih skupina je i 5.d razred razrednice Đurđice Mašić iz Osnovne škole kralja Tomislava Našice. Radi se o 16 mladih ljudi koji na humani način brinu o ljudima iz Našica i našičkog kraja, pa čak i iz svijeta, s obzirom na aktivnosti u koje se uključuju (npr. u Africi). Osobito promiču toleranciju i život bez nasilja u našem gradu. Koliko god se Našice smatraju mirnom oazom, ipak se događaju ružni incidenti nasilnog ponašanja, protiv čega se ova djeca bore preventivnim mjerama i akcijama, te tako uvelike pridonose mirnom životu našeg grada. Iz tog razloga učenike 5.d razreda posjetio je gradonačelnik Krešimir Žagar, koji im je podijelio prigodne poklone i na taj se način skromno zahvalio za sve što čine tijekom cijele godine. Pokloni su bili majice posvećene nesretno preminulom Luki Ritzu, pošto djeca surađuju sa Savjetovalištem Luke Ritza. Njima je to lijep poklon, a ujedno i pomoć savjetovalištu, čime se nadaju da će i svojim radom i radom savjetovališta izbjeći ono što se dogodilo Luki Ritzu.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/8/v4{/gallery}

„Ova djeca su vrlo skromna, sve što rade, rade iz ljubavi i ne očekuju nikakvu zahvalu, a kamoli poklone. Stoga im je ovo bilo iznenađenje, dobili su slatkiše i majice, koje mogu nositi u svim svojim sljedećim akcijama i aktivnostima, kojih im od srca želim što više sa što više uspjeha,“ – poručio je gradonačelnik Žagar, pritom se duhovito ispričavši roditeljima što djeci donosi slatkiše, ali to je ono što djeca vole, a i zaslužili su.

Našice – Gradonačelnik posjetio učenike 5.d razreda Osnovne škole kralja Tomislava

Predsjednica 5.d razreda Josipa Smrček objasnila je čime se to zapravo bavi njen razred u svojim humanitarnim akcijama: „Skupljamo novce za bolesne i potrebite. Tijekom Dana slavonskih šuma i ispred robne kuće prikupljali smo novce za UNICEF, za djecu u Africi. Na nivou škole skupljali smo novce, odjeći i hranu za jednu potrebitu obitelj s puno djece, za Crveni križ itd. U školi pokušavamo projektima „Sportom protiv nasilja“ i „Sportom do zdravlja“ odvući djecu od nasilja, da ne puše, ne piju te da se bave raznim sportovima i idu na različita školska predavanja koja mi održavamo. Mi smatramo da je naša razrednica najbolja na svijetu, jer se nitko drugi ne bavi tolikim humanitarnim akcijama kao ona.“ Josipa se također od srca i u ime cijelog razreda zahvalila gradonačelniku na lijepim poklonima.

Pročitajte još