Našice – Međužupanijski stručni skup za odgojitelje u predškolskim ustanovama

Našice - Međužupanijski stručni skup za odgojitelje u predškolskim ustanovama

U četvrtak 25. travnja 2013. u dječjem vrtiću „Zvončić“ u Našicama održan je međužupanijski skup za odgojitelje/stručne suradnike u predškolskim ustanovama Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije. Tema skupa je bila: Odgojem i obrazovanjem protiv diskriminacije u predškolskim ustanovama. Predavači na skupu su bili sljedeći: prof. Svjetlana Takač, ravnateljica dječjeg vrtića „Zvončić“ Našice Snježana Kanđera, prof. Darija Salopek Žiha, prof. Ivana Petanjek te dipl. pedagog Marina Lazar. Pozdravne govore su održali i stručni skup su otvorili ravnateljica Snježana Kanđera i gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, u kojima su srdačno pozdravili sve prisutne i poželjeli im ugodan boravak i u vrtići i u Našicama. 

vrtic-nasice-26 4 3a

Gradonačelnik je istaknuo kako je i ovaj stručni skup, koji je okupio ravnateljice i odgojiteljice sve tri slavonske županije, još jedno priznanje našičkim ustanovama, pošto se održava u isto vrijeme kao i državno natjecanje u elektrotehnici u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga. Kako je rekao, iznenađujući je veliki broj sudionica, koje su se odazvale ovom skupu, te se nada da će ovdje provesti ugodno vrijeme družeći se sa svojim kolegicama i razmjenjujući znanja i iskustva, ali i upijajući iskustva predavača na temu diskriminacije, pri čemu je posebno zahvalio stručnim suradnicama dječjeg vrtića „Zvončić“ profesoricama Dariji Salopek Žiha i Marini Lazar te ravnateljici Kanđeri što je omogućila održavanje ovog stručnog skupa u svom vrtiću. Za kraj je gradonačelnik primijetio kako se u ovom vrtiću često odvijaju ovakvi skupovi, pošto je on očito mjesto gdje se lako primaju informacije i kamo kolegice koje rade u vrtićima vole doći.

 

vrtic-nasice-26 4 2aRavnateljica dječjeg vrtića Snježana Kanđera rekla je kako je ovo prvi skup nakon prošlogodišnjeg u veljači, te da ju veseli ovoliki odaziv sudionika, i to više od broja prijavljenih. Ravnateljica je naglasila kako je tema diskriminacije vrlo važna i da našim najmlađima moramo odmalena usaditi vrijednosti i načela koja će im pomoći uspješno izbjegavati diskriminaciju. Na skupu su nastojali sve srdačno dočekati i približiti djelić vrtićke atmosfere, prilikom čega se zahvalila skupini djeci skupine Jabuka i njihovim odgojiteljicama Draženki Marček i  Marici Balažić koji su uvježbali mađarski ples čardaš te to otplesali pred sudionicima, a istaknula je kako je sam taj ples mali korak naprijed prema manjoj diskriminaciji.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/4mjesec/26/v1{/gallery}

Dječji vrtić „Zvončić“ broji 35 radnika, ove godine je sveukupno u nekim od oblika predškolskog odgoja obuhvaćeno 405 djece, ima 13 skupina koje rade u matičnom i u područnim vrtićima, te kraće programe: igraonicu u dvije skupine za djecu koja ne pohađaju vrtić i od ove godine verificiran program ranog učenja stranog jezika. Ove godine dječji vrtić „Zvončić“ Našice slavi 60-tu obljetnicu, godišnjicu koju žele proslaviti s svojim sugrađanima, prijateljima i gostima, te svim bivšim, sadašnjim i budućim mališanima, polaznicima ove predškolske ustanove. Tako će se u sklopu slavlja obljetnice 2. svibnja u 19.30h otvoriti izložba foto dokumentacije vrtića u malom likovnom salonu u dvorcu Pejačević. 21. svibnja u 19.30h biti će otvorenje izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva polaznika vrtića, također u malom likovnom salonu u dvorcu Pejačević, dok će 7. lipnja u 19.00h biti održana završna svečanost polaznika vrtića pod nazivom „Najbolje godine“ i to u sportskoj dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava Našice. 

{module Adsense 300×250 – slika}   {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još